Maduro bouwt verder aan zijn socialistische heilstaat: blokkeert nog meer media in Venezuela

Geen categorieaug 25 2017, 14:00
Wat een steenrijk, ontwikkeld land had kunnen zijn, is inmiddels een grap van een staat die mensen ontvluchten omdat ze simpelweg geen eten meer kunnen vinden. Bedankt, Maduro!
Toen Hugo Chavez aan de macht was, dacht ik eerlijk gezegd altijd dat het niet erger kon worden voor Venezuela: die extreemlinkse gek hielp het land al aardig naar de knoppen. Ik moet echter toegeven dat ik het, helaas, bij het verkeerde eind had. De waarheid is namelijk dat zijn opvolger, Nicolás Maduro, nog 20.000 keer erger is.
Ja, allebei de heren waren net zo extreemlinks, maar Chavez was tenminste nog een linkse gek met charisme die het land enigszins bij elkaar hield: onder Maduro brokkelt de laatste hoop af terwijl hij Venezuela in ongekend tempo ombouwt tot een socialistische heilstaat met hem als onbetwiste leider. Bij protesten tegen zijn walgelijke, onderdrukkende regime zijn al ontelbaar veel mensen om het leven gekomen, maar op dit moment beginnen er ook journalistieke koppen te rollen.
Regel nummer één voor elke wannabe-dictator is immers: zorg ervoor dat het volk alleen te horen krijgt wat jij wílt dat ze horen.
Nou, die regel heeft Maduro de afgelopen tijd ontdekt en meer dan toegepast: media na media mogen de deuren sluiten in deze linkse hellhole:

De Colombiaanse tv-zender Caracol is in Venezuela van de kabel gehaald, een dag nadat de Venezolaanse president Maduro had uitgehaald naar buitenlandse media. Volgens Maduro verspreiden zij valse informatie over de Venezolaanse regering ter voorbereiding van een Amerikaanse invasie. Hij noemde daarbij Caracol met name.

Volgens Caracol-directeur Vargas werd zijn zender in Venezuela al langer tegengewerkt. Zo mochten verslaggevers Venezuela niet in en werd apparatuur in beslag genomen. "Persvrijheid is hier net zo schaars als voedsel", zei Vargas.

"Een Amerikaanse invasie": natuurlijk. Leuk excuus, maar in werkelijkheid hebben Venezolanen en Colombianen het nou nooit bepaald goed met elkaar kunnen vinden, en Maduro zou geen 'patriot' zijn als hij een kans voorbij liet gaan om de buren eens flink te pesten! Toch is dit zeker niet de eerste keer dat het vrije woord de mond gesnoerd wordt: andere Colombiaanse zenders werden eerder al uit de lucht gehaald, en zelfs de Spaanstalige versie van CNN - als iemand niet achter een zogenaamde 'Amerikaanse invasie' van Trump zouden staan, zijn zij het wel natuurlijk - is niet meer te ontvangen. Om nog maar te zwijgen over binnenlandse zenders natuurlijk, die al tijden onder de alwetende controle van el líder del pueblo staan.
Tijd dus om deze gek te onttronen: en dan niet met een invasie door een buitenlandse mogendheid, maar door deze extreemlinkse gek eens te laten zien wat het volk nou écht wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten