Mainstream media gaan achter oud-PVV'er Joram van Klaveren aan: hij loopt stage om leraar te worden

Mainstream media gaan achter oud-PVV'er Joram van Klaveren aan: hij loopt stage om leraar te worden

De oprichter van VNL en oud-Kamerlid (voor VNL én de PVV) geeft als stagiair les op het Corderius College in Amersfoort. En dat zit de mainstream media niet lekker.

Je zou denken dat Kamerleden na hun kamerlidmaatschap gewoon op zoek kunnen naar een nieuwe carriere -- of wellicht hun oude, niet-politieke carriere weer kunnen oppikken. Ook als je het hardgrondig oneens met ze was toen ze in de politiek zaten weet je dat ze, als dat deel van hun leven erop zit, gewoon normale mensen zijn die dus ook een normale baan moeten hebben.

Helaas denken de mainstream media daar net een beetje anders over. Case in point: het Algemeen Dagblad bericht vandaag ademloos dat Joram van Klaveren zomaar stage loopt op het Corderius College in Amersfoort. Deze oud-PVV'er en oud-VNL'er staat dus in contact met 'kinderen' (jongeren), en geeft ze zelfs les.

The horror!

Omdat de krant zo ontzettend geschrokken was dat het College Van Klaveren niet naar de onderwijs-goelag had gestuurd moest de school maar even tekst en uitleg geven:

Voordat hij een plek kreeg op het Corderius proefde de directie eerst uitgebreid zijn nieren, zegt rector Egbert Boerma. ,,Wij kennen geen beroepsverbod, maar we steunen geen standpunten die bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen.’’ Hij doelt onder meer op de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders over ‘minder Marokkanen’, gedaan in 2014. Volgens Boerma heeft Van Klaveren, die het ook had over een ‘Marokkanenprobleem’, daar nadrukkelijk afstand van genomen. ,,Die uitspraak was zelfs reden voor hem om uit de partij te stappen.’’

Dat is allemaal algemeen bekend, maar blijkbaar was Van Klaverens voormalige Kamerlidmaatschap voor de PVV tóch reden om het Corderius College even het vuur aan de schenen te leggen. Want stel je voor dat oud-PVV'ers kinderen lesgeven. Brr, je moet er niet aan denken.

Dat het onderwijs volzit met GroenLinksfiguren (je weet wel, van die partij die het prima vindt om demonstraties bij te wonen van gewelddadige extreemlinkse groepen) is geen probleem, maar wee je gebeente als je als school iemand in dienst neemt -- of zelfs maar stage laat lopen! -- die een PVV-verleden heeft. Laat die oud-politici maar lekker in de bijstand terechtkomen.

Triest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties