Mariko Peters is terug op het oude nest

Geen categorieaug 05 2013, 12:44
Even uit de pers, en het ministerie van BuZa heeft haar meteen weer aangenomen.
Kunt u zich Mariko Peters nog herinneren? Ze zat tot vorig jaar september in de Tweede Kamer voor GroenLinks, maar kwam onder vuur te liggen omdat ze als diplomaat in Kabul een subsidieaanvraag van haar vriend (nu man) goedkeurde.
Het ministerie voerde, toen die informatie naar buiten kwam, een Wij van WC-Eend onderzoek uit waaruit bleek dat er geen sprake was van geweest van belangenverstrengeling. Welnee, als partner van iemand die een subsidie-aanvraag indient heb je daar niets mee te maken. Yup, dat staat he-le-maal los van jou. Vandaar dat ze, aldus het ministerie, haar gevoelens buiten de toekenning van deze mooie subsidie heeft weten te houden.
Hoe dan ook, wat wel buiten kijf stond was dat Peters de gedragscode van het ministerie had geschonden. Uiteindelijk werd de druk op haar daarom zo groot dat GroenLinks haar maar aan de kant zette.
Maar nu, bericht De Telegraaf, is ze terug van weggeweest. Het heeft even geduurd, maar dan heeft ze ook wat:

Voormalig Tweede Kamerlid Mariko Peters is terug bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze werkt daar als senior beleidsmedewerker humanitaire hulp.

Haha! Als senior beleidsmedewerker humanitaire hulp nog wel! Dus ze kan weer uit de staatsruif eten en ongetwijfeld ook nog eens bezig zijn met het uitdelen van subsidies aan deze en gene.
Wat heeft die dame een fantastisch mooi leven zeg. Als u en ik zoiets zouden doen, zouden we de rest van ons leven moeite hebben om een baan te vinden, maar Mariko Peters kan gewoon, na een jaartje ofzo, weer terugkeren bij BuZa.
Dit kan echt alleen maar in Nederland. In geen enkel ander land kan men zo openlijk vriendjespolitiek bedrijven en wegkomen met overduidelijke corruptie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten