Mark Rutte (VVD) verkwanselt 'het vaasje' in Brussel: 'Verbod pulsvisserij nadert!'

Geen categoriefeb 12 2019, 20:00
We weten vandaag wat Mark Rutte er aan heeft gedaan om het Nederlands belang in Brussel te vertegenwoordigen. Weinig. Daarom kon de coalitie vanmiddag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op felle kritiek rekenen van verschillende partijen over de handelswijze van minister Schouten (ChristenUnie) in de zaak van het Europees verbod op pulsvisserij. Dat verbod wordt binnenkort van kracht.
Één van de Kamerleden die fel van leer trok was Thierry Baudet (FvD), die de minister indirect van lafheid verweet. Volgens Baudet doet het kabinet onvoldoende om het Nederlandse belang in Brussel te vertegenwoordigen: 'De minister moet met de vuist op tafel slaan!' en 'Zeg gewoon dat we die boete betalen en het in mindering brengen van onze totale EU-afdracht!' Behalve Baudet ging ook de PVV hard van leer tegen de wijze waarop de ChristenUnie-minister omgaat met de Nederlandse belangen.
Maar in plaats van 'een vuist maken' en 'met de vuist op tafel slaan' zien we een defaitistische ChristenUnie-minister, die gewoon toegaf aan de wensen vanuit Europa. Het was weer 'ja en amen' terwijl partijleider Gert-Jan Segers eerder deze week nog liet weten dat de handelswijze van de Europese Commissie 'Europa op z'n smalst' was! Het enige dat ChristenUnie in samenwerking met het kabinet voor elkaar heeft gebokst in Brussel is 'een transitieperiode', zo verweet Madlener (PVV) de minister van Landbouw en Visserij.
Volgens Madlener 'doet het kabinet niets voor het Nederlandse belang in Brussel'. Het blijft dus bij een transitieperiode. Meer niet. Wat er dus op neerkomt dat de keuze die Mark Rutte (VVD) had, is vervlogen en dat hij heeft gekozen voor het likken van de hielen van de Europese Commissie. Erg jammer natuurlijk, want pulsvissen is een veilige, innovatieve en duurzame manier om vis te vangen.
Maar de Franse vissers hebben natuurlijk het nakijken. Die varen nog steeds rond met oude bootjes en willen concurrerende vissers, zoals de Nederlandse, uitschakelen via politieke spelletjes in Brussel. Verder had ook de Partij voor de Dieren kritiek op de ontstane situatie, niet vanwege het verbod op pulsvissen, maar vanwege het feit dat de Europese Commissie al op de hoogte was van de Nederlandse vergunningen aan de vissers en nu na de Franse verzoeken ineens draait!
Goed. Maar het is geschied. Het verbod op pulsvisserij gaat gewoon in binnenkort. Ondanks de 'stevige inzet' van het kabinet in Brussel. Het enige dat minister Schouten de pulsvissers kon bieden is een subsidie voor nieuwe visserij-innovaties. Nou, lekker dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten