Leugens! Jihadistenlover Ans Boersma WIST dat ex-vriend bij Jabat al-Nusra zat!

Geen categoriefeb 12 2019, 19:00
Kent u 'jihadistenlover' Ans Boersma nog? Het is de oud-journaliste van het Financieel Dagblad, die onlangs Turkije werd uitgezet na een tip van Nederland richting Istanboel over betrokkenheid met een terreurnetwerk. Zelf beweerde Boersma stellig dat ze nooit op de hoogte was van de betrokkenheid van haar ex-vriend bij Jabat al-Nusra, maar uit afgeluisterde gesprekken blijkt nu het tegendeel. Namelijk dat mevrouw wel degelijk wist van het reilen en zijlen van haar ex-vriend! Verder wordt ze verdacht van valsheid in geschrifte.
Update: het artikel sprak van de naam Broersma, dit moest zijn Boersma.
Boersma had afgelopen maand nog het lef te laten weten Nederland aan te willen klagen omdat de staat 'haar leven op haar kop heeft gezet'. En terwijl ze onder luid geklaag terug naar Nederland kwam, haar ex-werkgever geen bevredigende antwoorden kon geven én dreigde met een rechtszaak tegen Nederland, blijkt nu dat ze wel degelijk wist dat haar liefje een jihadist was. Haar ex is een 33-jarige Syriër en deze werd bij het debatcentrum De Balie in Amsterdam in september 2017 herkend als jihadistische strijder.
Een maand later werd hij opgepakt onder verdenking van deelname aan een terroristische organisatie en het witwassen van geld. Hij is mogelijk betrokken bij aanslagen in Syrië waarbij veel slachtoffers te betreuren waren. Maar al die tijd hield Boersma dus vol dat ze 'van niets wist'. Maar het OM heeft zitten speuren. En in afgeluisterde gesprekken blijkt nu dat ze niet de waarheid vertelde. Ze wist van de acties van haar ex-vriend!
Dit wist ze doordat ze op de iPad van de terreurverdachte had gekeken terwijl deze ontgrendeld was en op Twitter inzage kreeg in wat haar ex-vriend aan het doen was bij al-Nusra. Behalve Ans is ook de broer van haar ex opgepakt door de politie! Blijkbaar zit het samenwerken met terroristische organisaties in het bloed van de familie, want ook hij wordt ervan verdacht met een terreurnetwerk samen te hebben gewerkt.
Boersma bevindt zich in het vizier van het OM en het zal wel even duren voordat de zaak is afgehandeld. Behalve haar connecties met een al-Nusra terrorist wordt ze ook nog eens verdacht van valsheid in geschrifte. Volgens het OM gebruikte Boersma ten minste drie vervalste paspoorten terwijl ze in Eurazië verbleef. Of het OM enige barmhartigheid met Broersma zal tonen is nog maar de vraag, in ieder geval blinkt haar blog uit van naïviteit, maar kan ze zich daar nu niet meer op beroepen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten