Max Verstappen stelt de 8e plek in China veilig na duizelingwekkende race

Geen categorieapr 17 2016, 12:00
De Grand Prix van China was dit jaar bepaald geen rustig ritje: het werd een bloedstollende race waarin onze eigen Max Verstappen een glorieuze hoofdrol speelde.
Er is maar één iemand die zich bij de Formule 1 de koning van de inhaalsmanoeuvres mag noemen, en dat is onze Nederlandse snelheidsduivel Max Verstappen. De jonge telg uit de racefamilie heeft vandaag een achtste plek genoteerd in China, waarmee hij zich nu drie races op rij in de punten heeft weten te rijden. Een knappe prestatie.
Zeker als je in acht neemt dat Verstappen voor elke plek die hij opschoof keihard heeft moeten knokken. De jongen begon op de negende plek, en viel tweemaal ver terug.. Maar Verstappen zou Verstappen niet zijn als hij desondanks niet liet zien uit welk Hollands hardhout hij gesneden is:

De start verliep tumultueus in China. Verstappen begon vanaf de negende plaats en viel een paar plaatsen terug. Verstappen begon op superzachte banden en wisselde op het moment dat de safetycar het circuit op kwam net als veel andere coureurs naar zachte banden.

In het vervolg viel de jonge Nederlander verder terug naar de twintigste plaats. Vanaf dat moment begon hij aan een inhaalrace en dat leverde hem even de tiende plaats op. Nadat hij de pits in ging om te wisselen naar mediumbanden zakte hij weer naar plaats vijftien.

Zoals m'n collega Michael zojuist al tegen me opmerkte: "Geef die gast eens een echte wagen en moet je eens zien wat er gebeurt." Daar ben ik het uiteraard mee eens: de tijd is rijp voor Verstappen om het jaloerse, trainerende en ook enigszins amateuristische Torro Ross0-team waar hij nu voor rijdt achter zich te laten. En wie weet rijdt het Nederlandse toptalent volgend jaar in een bak van Ferrari of Mercedes.
Hij verdient het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten