Meerderheid vindt dat Geert Wilders nooit de cartoonwedstrijd had moeten willen houden

Meerderheid vindt dat Geert Wilders nooit de cartoonwedstrijd had moeten willen houden

In de drieluik van vandaag over het onderzoek van Maurice de Hond presenteer ik u het tweede deel: de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. De Hond heeft gepeild wat de mensen nu eigenlijk vinden over de cartoonwedstrijd en of het goed is dat Geert Wilders het heeft afgelast. Zou zo een wedstrijd eigenlijk wel gehouden moeten kunnen worden (een mond vol)? De Hond heeft, wat in het eerste opzicht lijkt, nogal wat tegenstrijdige resultaten gekregen.

Peiling Cartoonwedstrijd

Als u de resultaten goed bekijkt, dan ziet u dat de meerderheid vindt dat Geert Wilders eigenlijk de wedstrijd helemaal niet had moeten willen houden. Alleen de PVV-stemmers en FvD-stemmers lijken het hiermee oneens te zijn. Wat heel interessant is, is dat de VVD-stemmers ook met een duidelijke meerderheid vinden dat Wilders het niet had moeten willen. Ze lijken hiermee Mark Rutte achterna te gaan, die heeft gezegd dat die het zelf niet had gedaan. Het verschil tussen 'chique' en 'niet chique'.

Kijkend naar de vorige resultaten, is het grappig om te zien wat er is geantwoord bij de vragen of men het tegen vindt vallen dat Wilders de wedstrijd heeft afgeblazen en of het ook een goede beslissing is. De overgrote meerderheid vindt het een goede beslissing en een overgrote minderheid vindt de keuze van Wilders tegenvallen. Geen enkele partij heeft hierbij een meerderheid, stemmers van FvD komen het dichts bij met 46 procent. Daarna komt, grappig genoeg, Partij voor de Dieren met 32 procent.

De laatste resultaten zijn het interessantst. De Hond is er achter gekomen dat maar 61 procent van de ondervraagden vindt dat je zo een cartoonwedstrijd zou mogen kunnen houden in Nederland. De grootste tegenstanders zijn PvdA-stemmers en D66-stemmers. Zelfs bij GroenLinks is er een meerderheid voor de stelling dat het zou moeten kunnen. Al met al vind ik het schokkend om te zien dat maar 61 procent voorstander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer