Memo lek! Britse ambassadeur zegt in memo: 'Het Witte Huis wordt niet normaler onder Trump!'

Geen categoriejul 07 2019, 8:30
Kim Darroch is namens het Verenigd Koninkrijk de ambassadeur in de Verenigde Staten. In enkele memo's heeft Darroch de president van de VS niet bepaald opgehemeld, sterker nog hij noemde Trump 'disfunctioneel' en 'onbekwaam'.
Een politieke rel tussen de beide Engelstalige landen laat op zich wachten. Een hoge Britse ambassadeur die een bevriend staatshoofd zo noemt kan natuurlijk niet veel goeds betekenen. In diverse gelekte memo's bleek dat Darroch van mening is dat Trump zijn presidentschap zal eindigen in grote schande.

We verwachten niet dat het Witte Huis onder Trump normaler zal worden,”

De gelekte memo's komen van een klokkenluider binnen de ambtenarij van het Verenigd Koninkrijk en omvatten een tijdsspanne van ongeveer twee jaar. Dit betekent dat er flink veel naar buiten is gelekt over het doen en laten van ambassadeur Darroch.

De onderlinge strijd in het Witte Huis en de chaos, die door Trump worden afgedaan als nepnieuws, zijn grotendeels waar”

Darroch is van mening dat er helemaal niks verandert onder Trump. De versplintering wordt volgens Darroch alleen maar erger en het disfunctioneren, de onvoorspelbaarheid en de niet diplomatieke manier van handelen worden niet minder. Het wordt volgens Darroch alleen maar erger en erger.
Het bezoek van Trump aan de koningin waren voor Darroch de druppel. Het toonde volgens Darruch aan dat Trump incompetent en een onzekerheidscomplex heeft. Zeer pittige uitspraken voor een diplomatiek gezien zeer belangrijk persoon. Het is wachten hoe Trump hierop zal reageren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten