Mensensmokkelaars vermoorden migranten en halen dan weer nieuwe op

Geen categorieaug 10 2017, 8:00
Wie dacht dat we alleen in Europa last hadden van massamigratie en mensensmokkelaars zat vannacht waarschijnlijk verbaasd rond te kijken. Bij Jemen, dus het Arabisch schiereiland, hebben mensensmokkelaars 120 migranten overboord gegooid.
Van de 120 migranten zijn er hoogstwaarschijnlijk vijftig dood. Het verhaal is dat de mensensmokkelaars mensen van de overheid zag en toen spontaan de migranten overboord gooiden. Daarna werden 27 mensen ontwaard in ondiepe graven die waren gemaakt door overlevenden.
Het waren migranten van Somalië en de smokkelaars waren na het dumpen van hun 'smokkelwaar' weer terug gegaan om nieuwe migranten op te halen om te smokkelen. Zo zie je wat de smokkelaars denken van de mensen die ze overbrengen. Niets meer dan objecten die ze overboord gooien als het moeilijk wordt, zoals drugs of alcohol.
Volgens de Organisatie voor Migratie hebben meer dan 55.000 mensen de oversteek al gemaakt dit jaar naar het Schiereiland. Ze willen via Jemen naar rijkere gebieden in het Midden-Oosten.
Niet alleen Europa gaat te maken krijgen met de migratiegolf uit Afrika, maar het Midden-Oosten lijkt ook steeds meer een plek van bestemming te zijn. Een 'beloofde land' voor de migranten die hun leven willen riskeren. Zeker in het door oorlog geteisterde Jemen. Dat maakt de migranten blijkbaar niet uit, want ze zijn alleen uit op de rijkere gebieden erachter. Net als dat migranten naar de rijke gebieden in Noord-Europa willen, zetten ze alles op alles om het te bereiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten