Messcherpe Wilfred Genee maakt Sylvana Simons helemaal kapot in spraakmakend interview

Messcherpe Wilfred Genee maakt Sylvana Simons helemaal kapot in spraakmakend interview

Wilfred Genee mag dan bekend zijn van Voetbal Inside, maar dat betekent niet dat hij alleen maar over voetbal kan praten. De man is gewoon een geweldige kritische journalist. Dat bewees hij gisteren opnieuw in De Balie, waar hij Nederlandhater Sylvana Simons mocht interviewen.

Het gesprek begon al meteen goed. De reden? Genee zocht gelijk de confrontatie. "Is Johan Derksen een racist?," vroeg hij DENK's diva. Ze wilde er niet direct antwoord op geven: "Dat moet je hem vragen." Ho eens even, antwoordde Genee, het is Sylvana die Derksen verschillende malen van racisme beschuldigd heeft. Geef dus maar zelf antwoord op de vraag: is hij een racist of niet?

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/11/video-de-balie.mp4"][/video]

En nog steeds weigerde Sylvana antwoord te geven. Ze wil namelijk wel impliceren dat mensen racisten zijn, maar het echt in zulke duidelijke bewoordingen zeggen? Tja, dat kon je natuurlijk weleens een aanklacht wegens laster of smaad opleveren. En dus houdt ze die boot een beetje af, terwijl ze ondertussen heel duidelijk maakt dat ze het wel degelijk vindt.

Sterker nog, met betrekking to Derksen zei ze dat iedereen wat haar betreft "het recht heeft" om een racist te zijn. Oh ja, Syl? Waarom wil jou partijtje dan dat er een 'racismepolitie' komt die iedereen die de multiculturele samenleving niet omhelst vervolgt? Kan mevrouw de aspirant-politica dat even uitleggen?

Dit interview is echt ongelooflijk veelzeggend over Sylvana de vrouw en Sylvana de politica. Haar lichaamshouding is ongelooflijk pedant en afstandelijk. Als Genee haar vraagt of ze haar stijl niet een beetje moet aanpassen omdat ze veel te hard is antwoordt ze dat ze daar totaal geen zin in heeft omdat Genee zich zelf gewoon beter en prettiger wil voelen. Daar werkt zij niet aan mee.

Met andere woorden: volgens Sylvana zijn er blanken die kritiek op haar leveren omdat ze niet om kunnen gaan met haar manier van praten. En juist daarom moet ze er vooral mee doorgaan. Ze impliceert namelijk dat die kritiek stiekem ook weer voortkomt uit ... racistisch aandoende overtuigingen.

Bijzonder irriterend natuurlijk, maar in de laatste twee minuten van het gesprek gaat Sylvana pas echt los. Ze gaat vol blank-racistisch te keer tegen Genee. Zo vertelt ze hem feitelijk dat hij zijn mond moet houden als "blanke man" zijnde. Als Genee vervolgens ter berde brengt dat hij getrouwd is met een "Perzische vrouw," zegt ze: "Ah ja, disclaimer," en lacht ze het weg. Een beetje onder het motto: dat je vrouw Perzisch is betekent niet dat je geen racist bent.

Waarom? Nou, omdat Genee blank is. En man. Dat mag dus niet. In de ogen van Syvlana Simons ben je dan De Grote Vijand.

Kijk de video even. Het is echt ongelooflijk om te zien hoe Sylvana zich misdraagt. Geen wonder dat 95% van de Nederlandse bevolking haar uitkotst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties