Miljonair offert haar rijkdom op om arme kinderen te helpen

Geen categoriejun 19 2015, 18:00
Eerst verdiende ze vele miljoenen, daarna gaf ze het allemaal weg.
Li Lijuan is een bijzonder succesvolle zakenvrouw uit China. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd ze erg rijk door te investeren in steenkoolmijnen. Ze haalde er de ene na de andere yen (en dollar) mee op.
Screen Shot 2015-06-19 at 14.20.32
Toen ze ontzagwekkend rijk werd kon Lijuan twee dingen doen: of het geld allemaal aan zichzelf en haar zoon spenderen (mooie huizen kopen, auto's, juwelen, en ga zo maar door), óf ze kon anderen proberen te helpen. Zij koos voor het laatste:
The former garment business owner from Wu’an County, China, adopted her first orphan in 1994 and went on to adopt dozens more who either lost their parents or were abandoned because of illness or disabilities.
In totaal adopteerde ze uiteindelijk 75 kinderen die ofwel wezen waren, ofwel geboren waren met serieuze handicaps waardoor hun arme ouders niet voor hen konden of wilden zorgen. Ze besteedde de afgelopen tientallen jaren letterlijk bakken met geld aan hen; veel van haar kinderen gingen uiteindelijk bijvoorbeeld naar de universiteit. Lijuan zorgde ervoor dat het hen aan niets ontbrak.
Screen Shot 2015-06-19 at 14.21.03
Helaas zit deze gulle gever nu zelf ernstig in de problemen. De overheid heeft haar mijnen namelijk gesloten, waardoor ze geen inkomsten meer heeft. Het gevolg? Ze heeft veel van haar bezittingen moeten verkopen en heeft nu een schuld van maar liefst 280.000 euro.
Alle kinderen zijn officieel van haar. Nou zijn er flink wat families in China die hebben aangegeven dat ze de zorg voor sommige van haar wezen graag willen overnemen, maar dit is bijna onmogelijk omdat de Chinese staat het bijzonder lastig heeft gemaakt om kinderen te adopteren. Ook krijgt ze financiële steun van mensen die zich haar lot - en dat van haar kinderen - zich aantrekken, maar helaas zijn de inkomsten niet eens bijna voldoende om het hoofd economisch boven water te houden.
Aangezien Lijuan één van de meest gulle mensen ter wereld is kunnen we alleen maar hopen dat dit verhaal uiteindelijk nog goed komt. In dat opzicht heb ik goede hoop: de media-aandacht zal er vrijwel zeker voor zorgen dat Beijing zich gedwongen voelt om in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten