Misselijkmakend! Europese nepliberaal Guy Verhofstadt: "De duivel wil Brexiteers niet eens in de hel hebben!"

Geen categoriefeb 07 2019, 14:00
Wat is dit voor walgelijk taalgebruik?
Het meest irritante van types als Guy Verhofstadt is dat ze voortdurende de vermoorde onschuld spelen én een ander van polariseren beschuldigen terwijl ze dat nou juist zélf doen. Elke dag weer.
Zo liet Verhofstadt in december vorig jaar weten dat 'liberalen' als hij -- let wel, er is werkelijk niets liberaals aan deze man -- onze rechten en vrijheden willen uitbreiden, terwijl 'populisten' als Donald Trump ze juist willen afpakken. Met andere woorden, Trump werd tussen neus en lippen door even weggezet als een fascistische dictator.
En nee, Trump is niet de eerste of enige rechtse politicus die het moet ontgelden. In oktober 2018 opende Verhofstadt de aanval ook al op Viktor Orban, de leider van Hongarije. Zo riep hij kiezers om de, zijn woorden!, 'niet-christelijke' Orban 'naar de stronthoop van de politiek' te verwijzen.
Ongelooflijk.
Hoe dan ook, deze maand heeft Verhofstadt het vooral voorzien op voorstanders van Brexit. Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk ging hem, met deze tweet:
https://twitter.com/eucopresident/status/1093112742293266435
Verhofstadts reactie:
https://twitter.com/guyverhofstadt/status/1093200394027761664
"Ik twijfel dat Lucifer hen zou verwelkomen in de hel, na wat ze in het VK gedaan hebben, zouden ze zelfs in staat zijn om de hel (tegen zichzelf) te verdelen," aldus Verhofstadt. Met andere woorden, voor deze types zou er nog een ergere plek moeten zijn.
Hele.
Diepe.
Zucht.
Het meest zorgwekkende hieraan is dat Verhofstadt de 'fractieleider' van ALDE is in het Europees Parlement. Dat is de quasi-liberale fractie waar de VVD ook lid van is. Met andere woorden, meneer is eigenlijk de Europese leider van onze eigenste VVD!
Kan premier Rutte even reageren op dit soort getweet van Verhofstadt? Europese politici klagen steen en been over het getwitter van Trump, maar Verhofstadt en co. zijn geen haar beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten