Moeder met bijzondere dochter kan lastig boodschappen doen. Dan bedenkt de supermarkt deze prachtige oplossing

Geen categorieokt 21 2015, 20:05
Het is al lastig genoeg om boodschappen te doen met kleine kinderen, maar voor deze moeder is het echt een hele opgave. Gelukkig komt de winkel met deze sympathieke oplossing.
Beatrice is een bijzonder meisje. Ze is een vrolijke peuter van drie, net als ieder ander, maar toch is ze anders: Ze heeft namelijk een hersenverlamming, wat betekent dat haar spieren niet goed functioneren. Ze kan dus niet goed lopen en heeft bij veel dingen hulp nodig – nog meer, dan andere kinderen.
Dat is soms best een opgave voor Beatrice' moeder Melanie. Iedereen die kinderen heeft (of zelf nog weet hoe het was om zo jong te zijn) weet dat het vaak best lastig is om je dagelijkse taken uit te voeren terwijl je ook nog moet letten op je kind. Je kunt je dus wel voorstellen hoe lastig het is om dat te doen, terwijl je kind in een rolstoel zit die je moet duwen. Moeder Melanie legt uit:

Voor de meeste mensen is boodschappen doen iets heel normaals. Maar voor mij is het een hele opgave omdat ik Beatrice bij me heb. Ze kan niet zo goed zien en ook niet kruipen of lopen, dat is best lastig.

[caption id="attachment_122248" align="aligncenter" width="509"]Melanie is dolblij met de mooie oplossing Melanie is dolblij met de mooie oplossing[/caption]

Kleine kinderen gaan in de supermarkt meestal in het kinderzitje van de winkelwagen. Zo kunnen ze rustig zitten en rondkijken terwijl mama of papa de boodschappen doet. Helaas past Beatrice niet meer in het zitje. Als zij en haar moeder gingen winkelen, moest Beatrice óf in haar rolstoel blijven, terwijl Melanie alle boodschappen in het kleine vak van de stoel probeerde te proppen. Óf Melanie moest het creatief aanpakken:

Wat ik vaak deed, is pakken wasmiddel en frisdrank op zo'n manier in de kar zetten dat Beatrice een soort stoel heeft. Daar kan ze dan op zitten terwijl ik boodschappen doe. Het is niet ideaal maar in ieder geval kan ze dan zitten.

Je begrijpt wel dat dat verre van een handige oplossing is. Ook de werknemers van de supermarkt vonden dat er een betere manier moest worden gevonden waarop Melanie én Beatrice toch samen boodschappen kunnen doen. Hun oplossing was even sympathiek als ontroerend: De supermarkt bestelde – speciaal voor Beatrice – een boodschappenkar met een kinderzitje voor gehandicapte kinderen. Op die manier kan Beatrice goed zitten, en kan Melanie op haar gemak boodschappen doen.
[caption id="attachment_122247" align="aligncenter" width="662"]Melanie omhelst de supermarktmanager Melanie omhelst de supermarktmanager[/caption]
De prachtig versierde boodschappenkar werd op feestelijke wijze aan Beatrice aangeboden. De supermarktmanager vindt het niets meer dan normaal om zijn medemens op deze manier te helpen. Maar dat niet alleen: de supermarktketen heeft aangekondigd dat de speciale karren snel in alle winkels zullen verschijnen. Want waarom zou je het anderen niet een beetje makkelijker maken?
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/Grocery-store-buys-special-cart-for-toddler-with-Cerebral-Palsy-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten