Moeder wil een kop koffie voor zichzelf kopen. Dan hoort ze de dames achter haar over haar roddelen. Wat ze dan doet maakt haar een heldin

Geen categoriesep 25 2015, 12:00
Wat doe jij als je hoort dat mensen je beledigen? Deze moeder van negen (!) kinderen geeft het goede voorbeeld.
De 41-jarige Dianne Hoffmeyer is de moeder van maar liefst negen kinderen. Onlangs had ze een bijzonder zware nacht, omdat haar 2-jarige dochtertje ziek was en de hele nacht huilde. Toen het eenmaal ochtend was pakte ze haar dochter op en ging ze met haar naar de dokter.
Tijdens de reis kwam ze langs een koffiecafé. Ze kon wel wat cafeïne gebruiken na een vreselijke nacht, en dus ging ze naar binnen. Een kop koffie maakt je dag weer goed, dacht ze.
Dat bleek enigszins anders te lopen. Toen ze in de rij stond hoorde ze twee dames achter zich - oudere dames - namelijk allemaal beledigende opmerkingen over haar maken. Het varieerde van "wat een walvis" tot "ze ziet er niet uit!" En dat terwijl Dianne tientallen kilo's is afgevallen. Ook bespraken ze Dianne's haar met elkaar, dat al enige tijd niet gevergd was waardoor het zijn natuurlijke kleur kreeg bij de wortels. De 'dames' vonden dat geen gezicht.
Zoals je je kunt voorstellen vond Dianne het allemaal behoorlijk beledigend. Wat een rotdag: je bent moe, en dan krijg je dit er ook nog eens bij.
In plaats van hard uit te halen naar de 'dames' achter zich besloot Dianne echter om iets heel anders te doen; het tegengestelde. Ze besloot namelijk om niet alleen haar eigen kop koffie af te rekenen, maar ook ook die van de dames achter zich.
Toen ze haar verhaal uit de doeken deed op Facebook en tegen journalisten ging haar verhaal logischerwijs viraal. Ze wordt alom geprezen voor haar actie, waarmee ze niet alleen een goed voorbeeld vormde voor de andere vrouwen, maar ook voor haar kinderen.
Ik kan geen betere manier bedenken om mensen die je beledigen op hun plaats te zetten. Je kunt hen op hun beurt beledigen, maar daar heeft niemand iets aan. Nee, juist door vriendelijk te zijn maak je duidelijk dat je boven ze staat en dat ze zich op bijzonder asociale wijze gedragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten