Moslimterroristen willen christenen doden in de bus. Dan komen de islamitische reizigers in actie!

Geen categoriedec 21 2015, 16:00
Het laatste uurtje van tientallen christenen leek te hebben geslagen. Gelukkig waakten hun islamitische medereizigers over hen..
Het zag er echt niet goed uit voor de christelijke passagiers van een Keniaanse bus, toen het voertuig ineens bestormd werd door moslimterroristen van het Somalische al-Shabaab. In Kenia vinden tegenwoordig helaas geregeld aanvallen plaats van deze extremistische lieden. Waar ze met name bekend om staan, is dat ze het gemunt hebben op christenen. Toen de groep vorig jaar een aanval uitvoerde op een universiteit, werden islamitische studenten gespaard. Christelijke studenten werden ter plekke geëxecuteerd.
Het was de reizigers van de bus dan ook meteen duidelijk dat het deze gestoorde terroristen menens was. Dus toen de bebaarde mannen met geweren tegen de passagiers begonnen te schreeuwen dat de moslims en de christenen apart moesten gaan staan, leek ook deze aanval op een bloedbad uit te lopen.
Maar toen gebeurde er iets waar de terroristen geen rekening mee hadden gehouden. Eén van de moslims nam het woord en vertelde zijn fundamentalistische geloofsgenoten dat het niet ging gebeuren:

"Jullie zullen ons samen moeten doden, of jullie moeten ons met rust laten!"

En zo geschiedde. De moslims weigerde hun christelijke medepassagiers in de steek te laten, en zodoende konden de terroristen geen onderscheid maken wie geloofde in Jezus, en wie in Mohammed.
Syria-Training-Cam_2903533b
Uiteindelijk zijn de terroristen onverrichter zaken vertrokken. De aanval werd een flagrante mislukking, omdat de busreizigers iets hadden waar de extremisten niet op gerekend hadden: een ruggegraat.
De plaatselijke gouverneur glimt dan ook van trots:

"De plaatselijke bevolking heeft een gevoel van vaderlandsliefde en saamhorigheid getoond naar elkaar"

Aldus Ali Roba, de gouverneur van de Keniaanse regio Mandera.
En gelijk heeft hij! Door de moed en medemenselijkheid van de islamitische inwoners van Kenia, zijn vandaag nu tientallen christenen in leven. Het geeft toch weer wat hoop, in deze dagen van wederzijdse haat en terroristische aanslagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten