Nachtmerriekabinet in aantocht: gesprekken met GroenLinks gaan door, Klaver krijgt zijn zin qua Europa en immigratie

Nachtmerriekabinet in aantocht: gesprekken met GroenLinks gaan door, Klaver krijgt zijn zin qua Europa en immigratie

Migratie, Europa, belastingen, 'groen.' Jesse Klaver gaat op elk punt zijn zin krijgen.

Vandaag gaan de besprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks weer verder. Hoewel er volgens betrokken sprake is van "informele" gesprekken weet iedereen dat er iets informeels aan is. Er zijn naast deze coalitie namelijk geen mogelijkheden meer, wat eerst en vooral komt doordat de arrogante Alexander Pechtold de ChristenUnie eruit heeft gegooid en de VVD en het CDA nog altijd samen weigeren te werken met de PVV.

Het gevolg? Jesse Klaver kan eisen wat hij wil.

Ja, in theorie kan er minderheidskabinet komen van VVD en CDA of van VVD-CDA-D66, maar in de praktijk is dat niet meer mogelijk. Die drie partijen hebben namelijk gewoon te veel vijanden gemaakt. CU zal zo'n coalitie niet willen steunen. De PvdA ook niet. En de SP moet er niet eens aan denken. Dan houd je alleen nog GroenLinks over wat deze mogelijkheid niet eens in overweging zal nemen als de onderhandelingen voor een meerderheidskabinet met deze partijen mislukken.

Kortom, er komt een meerderheidskabinet, geen minderheidskabinet. En ja, GroenLinks zal daar deel van uitmaken.

Uit geluiden die ik opvang uit Den Haag kunnen we opmaken dat milieugekkie Jesse Klaver dat ook begrijpt en daarom van plan is om de ene zware eis na de andere op tafel te leggen. CDA en VVD zullen akkoord moeten gaan met allerlei dure 'groene plannen,' op belastinggebied zullen die partijen water bij de wijn moeten doen, en -- en dit is voor het CDA en VVD veel erger -- het nieuwe kabinet zal zich met huid en haar moeten uitleveren aan Brussel en diens immigratiebeleid.

Rutte III komt eraan en het wordt dus in alle opzichten een links, eurofiel kabinet.

Nederland kan zijn borst natmaken. De komende vier jaar worden verschrikkelijk. En dat komt allemaal doordat Rutte en Sybrand Buma een rechtse coalitie vanaf dag één hebben uitgesloten. Goed gedaan hoor, heren intellectuelen! Nederland wordt naar de rand van de afgrond gebracht, maar hé, jullie mogen wél plaatsnemen in het kabinet. Blijkbaar is dat tegenwoordig het belangrijkste voor 'rechtse' politici.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer