Natuurlijk helpt het wegsturen van een kabinet wel, Elco Brinkman

Natuurlijk helpt het wegsturen van een kabinet wel, Elco Brinkman

Een kabinet zonder de PvdA zou een verademing zijn voor Nederland.

De fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA in de Eerste Kamer Elco Brinkman zei gisteren iets geks. Hij zei dat het "niet helpt" om het kabinet naar huis te sturen. Huh? Hoe dan? Zoals Michael gisteren schreef:

Rechts Nederland heeft het he-le-maal gehad met het kabinet en kijkt uit naar een rechts alternatief, het CDA lijkt dat te begrijpen en erop te anticiperen, en wat doet senator Brinkman? Die zegt doodleuk dat – wat er ook gebeurt – zijn partij het kabinet niet moet laten vallen.

Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

Het lijkt wel alsof Brinkman niet helemaal heeft begrepen wat er op het spel staat bij de verkiezingen van 18 maart. Als VVD en PvdA en de drie gedoogpartijen samen niet genoeg stemmen halen, dan zit er vanaf juli een senaat die niet bepaald vriendelijk staat tegenover het kabinet. Dan is het over en uit voor Rutte, in ieder geval voor zijn tweede kabinet.

Misschien dat Brinkman hoopt dat hij vanuit de senaat iets terug kan krijgen als hij het kabinet helpt na 18 maart, maar dat zou hij niet eens moeten willen. Sybrand Buma en zijn fractie zijn net zo lekker op dreef tegen het kabinet en de slechte plannen van VVD en PvdA voor Nederland, waaronder belastingverhoging na belastingverhoging ad infinitum. Dan moet het CDA in de Eerste Kamer ze niet gaan helpen.

Het zou heel goed zijn voor Nederland als het kabinet valt en het volgende kabinet minder links wordt. Linkser dan dit nivelleringskabinet kan het niet worden, omdat de peilingen er slecht uitzien voor de linkse partijen, met name voor de PvdA. Ik verlang naar een kabinet zonder nivelleringsdrang, een kabinet dat niet de neiging heeft de overheid steeds dikker te maken.

Het kabinet stapt niet uit zichzelf op, dus ja, stuur het kabinet alsjeblieft wél naar huis zodra de kans zich voordoet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties