Nieuwe Amerikaanse minister van Defensie generaal Mattis viert zijn nieuwe baan door ISIS 31 keer te bombarderen

Nieuwe Amerikaanse minister van Defensie generaal Mattis viert zijn nieuwe baan door ISIS 31 keer te bombarderen

De nieuw benoemde Amerikaanse minister van Defensie generaal James 'Mad Dog' Mattis vierde zijn eerste volledige werkdag bij het Pentagon door maar liefst 31 ISIS-doelwitten op te blazen. Een heerlijk begin van zijn ministerschap.

Zoals het Amerikaanse de Daily Caller bericht kwam Mattis gisteren met een grote lach op zijn gezicht aan bij het Pentagon. Daar had hij een bijzonder goede reden voor: hij was van plan om ISIS even flink onder handen te nemen.

Nou, dat is gelukt. Een combinatie van gevechtsvliegtuigen, bombers, en drones voerden namelijk maar liefst 31 aanvallen uit op ISIS-doelwitten, 25 in Syrië en 6 in Irak. Zo werden er twee ISIS-eenheden en hun wapens vernietigd bij twee aanvallen bij Bab in Syrië. Dat was al mooi, maar dat was niets vergeleken met de Amerikaanse aanvallen op Raqqa, de hoofdstad van ISIS' radicaal-islamitische kalifaat. Maar liefst 22 bombardementen werden uitgevoerd op Raqqa, waarbij 12 tactische eenheden, negen gevechtsposities, twee ondergrondse bomfabrieken én een hoofdkwartier van ISIS werden opgeblazen. Vervolgens werden er ook nog even twee oliebronnen van ISIS vernietigd bij Deir ez Zour.

In Irak werd er een tactische eenheid uitgeschakeld in Rutbah. In Beiji werd een eenheid én hun pantserwagen kapotgeschoten. En in Kisik werd een ISIS-gebouw omver geblazen, wat ook voor een tactische eenheid daar gold. Tenslotte werd Mosul ook flink aangepakt. Daar bombardeerden de Amerikanen onder meer een autobomfabriek, twee gevechtseenheden, en een tank.

Kortom, generaal Mattis is op buitengewoon kordate wijze begonnen aan zijn ministerschap. Heel verrassend is dat niet -- hij bekritiseerde Barack Obama vanwege diens 'halfslachtige maatregelen tegen ISIS -- maar het is desalniettemin goed om dit te zien. ISIS zal nu ervaren hoe het voelt om aangevallen te worden door een ontketend Amerikaans leger en een minister van Defensie die zelf generaal is (geweest) en dus weet hoe oorlogen daadwerkelijk gewonnen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer