Oeps! Den Haag keert miljoenen uit aan werklozen

Oeps! Den Haag keert miljoenen uit aan werklozen

De gemeente Den Haag heeft een flinke misser gemaakt. Er is een miljoenenbedrag uitgekeerd aan werklozen, die meededen aan een project. Zij ontvingen zo'n honderd keer hun rechtmatige vergoeding! Dat meldt de NOS.

In eerste instantie zou je natuurlijk kunnen lachen om zo'n blunder, ware het niet dat de mensen die het geld ontvingen het eigenlijk wel héél goed konden gebruiken.
De mensen die meededen aan het project hadden zo'n 300 tot 1500 euro moeten ontvangen. Het ging voornamelijk om mensen met een drugs- of gokverslaving, mensen in de bijstand, daklozen en, als we de Telegraaf mogen geloven, ook criminelen.

Zij kregen dus zomaar 30.000 tot 150.000 euro op de rekening gestort! Het gaat om zo'n zeventig mensen en het totaal uitgekeerde bedrag ligt rond de 2,5 miljoen euro. De gemeente is natuurlijk flink in paniek en zegt iedereen te hebben benaderd. Toch heeft nog niet iedereen het geld teruggestort.

De ambtenarij krabt zich momenteel achter de oren over hoe dit heeft kunnen gebeuren, want meerdere mensen zouden bij zo'n betaling toestemming hebben moeten geven. Voor bedragen boven de 50.000 is zelfs een handtekening van de directie nodig. Maar ja, waarschijnlijk was dit het verschil tussen een punt en een komma. Echt goede PR is het natuurlijk niet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties