ONDUIDELIJKHEID HEERST: Autopsie nodig om doodsoorzaak Prince te achterhalen

ONDUIDELIJKHEID HEERST: Autopsie nodig om doodsoorzaak Prince te achterhalen

Het is nog altijd een mysterie wat er precies gebeurd is met Prince, de zanger die gisteren op 57-jarige leeftijd totaal onverwacht overleed.

De afgelopen uren zijn er wel enkele belangrijke feiten naar buiten gekomen over de laatste dagen in het leven van de Purple Rain zanger. Zo is bekend geworden dat hij een week voor zijn dood nog behandeld werd vanwege een overdosis. Hij kreeg toen een spoedinjectie van een arts, waardoor hij weer herstelde. Helaas kan, zeker bij dit soort sterren, niet worden uitgesloten dat hij enkele dagen later toch weer aan de drugs ging. Het is zeer wel mogelijk dat hem dit fataal is geworden.

Dat is in ieder geval de meest gangbare theorie op dit moment. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat Prince, volgens mensen die hem kenden en hem kort voor zijn dood nog gezien hadden, behoorlijk gelukkig leek te zijn. De kans dat het een opzettelijke overdosis is, als dat inderdaad de doodsoorzaak blijkt te zijn, lijkt dus relatief klein.

Screen Shot 2016-04-22 at 15.34.34

Zo gaf hij afgelopen zaterdag nog een dansfeest. Eén van de aanwezigen zegt dan ook:

"Het is heel vreemd. We waren afgelopen zaterdag nog bij hem thuis, dat is waarom ik zo geschrokken ben van zijn dood. Het was oorspronkelijk bedoeld als een dansfeest. Prince stond bekend als een geweldige gastheer die regelmatig feestjes gaf voor buurtbewoners en fans. Soms organiseerde hij bijvoorbeeld pyjamafeesten. Mensen kwamen dan gekleed in hun pyjama's langs. Hij was echt grappig in dat opzicht.

"Maar dit was dus een dansfeest. Hij kondigde het 10 uur aan voor het begon. We gingen ervan uit dat hij niet zou langskomen omdat hij de dag ervoor nog was opgenomen in het ziekenhuis [red. vanwege de overdosis]. Hij vertelde ons alleen maar: 'Het zijn een paar knotsgekke dagen geweest. Je hoeft niet voor me te bidden, het gaat prima met me!'

"Hij trad zelf niet op, er lag een deken over zijn piano. Hij wilde ons alleen maar danken omdat we er waren. Het was zijn manier om te zeggen: 'Ik ben in orde, dank voor alle steun'."

Dat zijn natuurlijk bepaald niet de woorden van een man die van plan is om zichzelf van het leven te benemen. Maar een drugsongelukje? Tsja, dat kan natuurlijk wel. Zoals onze eigen Paul van der Bas eerder schreef:

De kans is echter aanwezig dat Prince in de afgelopen dagen wéér een overdosis heeft genomen, wat onder popsterren helaas geen uitzondering zou zijn. Veel sterren lijken een leven van glitter en glamour te leiden, maar zijn in werkelijkheid zo ongelukkig dat ze zwaar verslaafd raken. Op een gegeven moment raken ze zo gewend aan de drugs, dat ze steeds hogere doses gaan nemen, met alle gevolgen van dien. Van Elvis Presley tot Amy Winehouse, de lijst van geweldige zangers die door drugs aan hun einde komen, is lang.

Het is dieptriest, maar we zullen er ernstig rekening mee moeten houden dat drugs voor de zoveelste keer het leven hebben genomen van één van de grootste artiesten ooit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties