Ongewassen kraakstudenten uit Maagdenhuis gooien verfbom naar politiepaard

Geen categorieapr 11 2015, 13:00
Het Maagdenhuis is vanochtend bevrijd, maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot.
Ik schreef er vanochtend al over: nadat de rechter gisteren eindelijk bekendmaakte dat het tijd werd om het door krakers en 'studenten' bezette Maagdenhuis te ontruimen, werd er vandaag eindelijk tot actie overgegaan. € 500.000 aan schade is niet niks, en zeker een vergrijp waarvoor je wat mij betreft een toch al illegaal in beslag genomen pand moet gaan verlaten. Einde oefening dus, voor de wazige typjes die denken dat ze tot het einde der dagen koning kunnen blijven spelen over het iconische universiteitspand.
Vanochtend reden dan ook eindelijk de ME-busjes voor bij het pand aan het Spui in Amsterdam. Een overmacht aan politie was opgetrommeld om deze links-anarchistische vrijstaat af te breken en weer bij het beschaafde Nederland te voegen. Aanvankelijk leken de studenten het met cartoonesque en nageaapte protestvormen zich te verzetten; sit-ins, trieste spreekkoren en en vooral héél véél zielige slachtofferverhalen aan de media. Men wil niet naar ons luisteren, snif, snif, snotter. (Gek hè, als je eerst de deur van een monumentaal pand sloopt en dan maandenlang daar blijft zitten). De Universiteit heeft ons persoonlijk bedreigd met de politie, snif, snif, snotter. (Wederom: gek hè, als je eerst de deur van een monumentaal pand sloopt en dan maandenlang daar blijft zitten).
Hoe dan ook, met een beetje geduw, getrek en een enkele tactische arrestatie kreeg de politie de radbrakers eigenlijk vrij vlot uit het Maagdenhuis. Eén kraakstudent gleed nog uit over de trap die de bezetters nota bene zelf extra glad hadden gemaakt, en een blond meisje brak in tranen uit. Maar dat was het dan ook wel.
Maar rattig als de bezetters waren, vonden ze het daarna nog wel nodig om zich schuldig te maken aan dierenmishandeling. Want het is de schuld van paarden dat het 'grootkapitaal' het 'rendementsdenken' heeft geïntroduceerd op universiteiten! En dus, kon een politiepaard - walgelijk viervoeter dat het is - een verfbom tegen z'n manen krijgen. Zal 'm leren, kapitalistisch rotbeest!
Wie overigens pas écht had willen genieten van de ontruiming had de tweets van Jalta-adjunct-hoofdredactrice Annabel Nanninga moeten volgen:
https://twitter.com/ANanninga/status/586810331172884480
https://twitter.com/ANanninga/status/586811571013361665
https://twitter.com/ANanninga/status/586821229740449792
https://twitter.com/ANanninga/status/586823440264523776
Episch! En we hopen uiteraard op het spoedige herstel van het politiepaard dat aangevallen is de door de agressieve studenttokkies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten