Onsympathieke voetbalster Cristiano Ronaldo blijkt een hart van goud te hebben

Onsympathieke voetbalster Cristiano Ronaldo blijkt een hart van goud te hebben

De beroemdste nummer 7 ter wereld geeft miljoenen aan Nepal.

Cristiano Ronaldo - één van de beste voetballers van het moment en zelfs in de geschiedenis van het voetbal in het algemeen - staat bekend als een enorme ijdeltuit die egoïstisch tot op het bot is. Die andere grootheid, Lionel Messi, geeft nogal eens assists, Ronaldo doet dat liever niet. Alles draait om hem.

Dat zeggen critici tenminste.

Misschien dat bovenstaande beeld klopt wat zijn gedrag op het veld betreft, maar buiten het veld blijkt Ronaldo toch echt behoorlijk vrijgevig en ruimhartig te zijn.

De vedette van Real Madrid laat zich naast het veld echter met de regelmaat van de klok van zijn andere kant zien: die van genereus donateur. De bankrekening van Cristiano Ronaldo is uiteraard goed gespijsd, maar dat is niet altijd zo geweest. De Portugees groeide op in armoede en wellicht is dat een van de redenen waarom hij anderen die het slechter hebben, zonder aarzelen steunt in moeilijke tijden. Momenteel springt de hele wereld in de bres om Nepal te steunen, en zo ook Ronaldo. Hij doneerde meer dan 7 miljoen euro om de slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Natuurlijk is Ronaldo behoorlijk rijk, maar 7 miljoen euro is voor hem ook een behoorlijk hoog bedrag. Met 100.000 euro kun je nog zeggen dat hij dat bedrag in een paar dagen terug heeft verdiend, maar met 7 miljoen is dat toch echt anders.

Belangrijker is wellicht dat dit alles behalve de eerste keer is dat de bekende - en gehate - voetballer mensen in nood helpt. Zoals voetbalkrant.com uitlegt "betaalde hij een aantal jaren geleden een experimentele kankerbehandeling van een negenjarige jongen en recenter nog financierde hij de hersenoperatie van een tien maanden oude baby." En dat is niet alles; hij heeft ook al vele miljoenen gegeven aan Afrika om de hongersnood aldaar te bestrijden.

Oh, en als je denkt dat hij alleen geld doneert: nee hoor. Hij is een geregistreerde bloeddonor (wat de reden is dat hij geen tatoeages heeft) en hij stond eerder beenmerg af voor een leukemiepatiënt.

Kortom, het hebben van een winnaarsmentaliteit betekent niet automatisch dat je een hart van steen hebt.

Overigens berichtten wij eerder deze maand dat heel Nederland een vergelijkbaar bedrag had gegeven: 8,6 miljoen euro. Ronaldo doet datzelfde dus in zijn eentje. De volgende keer dat iemand hem een egoïstische ijdeltuit noemt zal ik hem dus gepassioneerd verdedigen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties