Ontwikkelingshulpclubjes laten Grettaboot links liggen, criminelen niet

Geen categoriemrt 05 2011, 15:15
Dat blijkt uit een rondvraag die Carel Brendel hield langs de vier bij het United Civilians for Peace aangesloten subsidieslurpers: Oxfam Novib, ICCO, Cordaid en Pax Christi.
Dat schrijft Brendel op zijn weblog:

Het Nederlandse schip is een initiatief van de stichting Nederland-Gaza, een alliantie van extreemlinkse, fundamentalistische en christelijke organisaties, waaronder de Internationale Socialisten, het Nederland Palestina Komitee (NPK), Een Ander Joods Geluid (EAJG), de christelijke hulpstichting Vrienden van Sabeel, de FION (ofwel de Nederlandse Moslimbroederschap) en Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg. De bankiersweduwe zal zelf niet aan boord gaan, maar de activiteiten rond de ‘Grettaboot’ mogelijk vanuit Cyprus coördineren.

Wel konden enkele deelnemende organisaties – zoals NPK, EAJG, de Stichting Palestina Rotterdam en het Nederlands Instituut Palestina/Israël (NIPI) – in het verleden rekenen op subsidies van Oxfam Novib.
Eén van de 'Nederlandse' opvarenden op de boot is Abou Rashed, een fondsenwerver van Hamas.
Voorzitter van de stichting Nederland-Gaza is Rob Groenhuijzen, in de jaren zeventig aanvoerder van de Capelse Groep, een groep stadsguerrilla's naar voorbeeld van de Duitse Rote Armee Fraktion.
In een garagebox in Capelle aan den IJssel vond de politie destijds vuurwapens, blanco paspoorten, plattegronden van de woningen van topindustriëlen (waar eerder brand was gesticht) en foto’s van 170 medewerkers van de BVD, de voorloper van de AIVD. Groenhuijzen heeft een driejarige gevangenisstraf uitgezeten wegens verboden wapenbezit en heling.
Lees hier het hele artikel van Brendel en hier een gerelateerd artikel van Keesje Maduraatje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten