Ook de koning hoort bij het partijkartel: verleende nepnieuwsverspreider Zijlstra "op de meest eervolle wijze" ontslag

Geen categoriefeb 14 2018, 14:00
Halbe Zijlstra wordt met alle égards behandeld. Maar waarom eigenlijk?
Dat Zijlstra jarenlang een belangrijke man was in de VVD, soit. En dat hij een tijdlang gold als 'de conservatieve leider' binnen die partij, ook hartstikke leuk. Oh ja, natuurlijk is het ook bijzonder dat hij "misschien wel dé architect" is van het kabinet-Rutte III.
Allemaal hartstikke belangrijk. Maar zullen we vooral niet vergeten dat hij uiteindelijk is opgestapt omdat hij een verhaal verzonnen had over Vladimir Poetin? En dat hij bewust oorloghitsende taal uitsloeg om Rusland te demoniseren?
Nou, blijkbaar hebben ze daar in de politiek én het koninklijk huis lak aan:

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat de koning Zijlstra's ontslag op voordracht van premier Mark Rutte (VVD) 'op de meest eervolle wijze' heeft verleend. De koning heeft Zijlstra bedankt voor zijn 'vele en gewichtige diensten' aan hem en het koninkrijk bewezen.

Op de meest eervolle wijze? Wat is dat voor een flauwekul? De man heeft kiezers voorgelogen. Hij heeft het parlement bedrogen. Zijlstra heeft bewust argwaan ten opzichte van Rusland aangewakkerd... en hij deed dat allemaal puur en alleen voor politiek gewin. Eerst om zijn partij te helpen, vervolgens om Rutte's beslissing te verdedigen om de uitslag van het Oekraïne-referendum te negeren, en daarna om zijn cv een upgrade te geven zodat hij minister van Buitenlandse Zaken kon worden.
Waarom moet hij daar in vredesnaam voor beloond worden door "op de meest eervolle wijze" de politiek te mogen verlaten? Wat een flauwekul. In een nog niet zo ver verleden werd zo'n man met pek en veren Den Haag uitgejaagd. Nu doen we net alsof hij Zijne Heiligheid zelve is omdat hij zo'n goede vriend van de premier is én omdat hij zijn tranen niet kon bedwingen toen hij het parlement vertelde dat hij opstapte.
Met alle respect, maar daar doe ik dus lekker niet aan mee. Dat koning Willem-Alexander dat wél doet zegt alles over hem... en over het feit dat het koninklijk huis en het partijkartel tegenwoordig óók al een en hetzelfde zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten