Oorlogshitsend Rusland valt Oekraïne binnen

Geen categorienov 07 2014, 14:00
Vladimir Poetin is de Adolf Hitler van deze eeuw.
Daar gaan we weer. De Russen zijn Oekraïne binnengevallen met 32 tanks, 16 houwitsers en nog een 30 trucks vol militairen. Het is afgelopen donderdag gebeurd, maar het is vandaag pas bekend gemaakt door de regering van Oekraïne:

De tanks en trucks zouden gestationeerd zijn in de Volksrepubliek Loehansk. Volgens de pro-westerse organisatie Euromaidan is de colonne op weg naar de plaats Krasni Loech in het oosten van Oekraïne. In die regio zwaaien pro-Russische rebellen de scepter.

Daarnaast zou bij een andere Oekraïense grenspost nog een Russische colonne met vrachtwagens en drie mobiele radarstations zijn overgestoken.

Intussen blijven de Russen volhouden dat zij geen partij zijn in het conflict tussen Oekraïne en de pro-Russische seperatisten in het oosten van het land. Onzin. Rusland stuurt materieel, geld en militairen om de seperatisten te ondersteunen. Natuurlijk zijn zij partij in dit conflict. Waar komt al dat spul anders vandaan? Uit het niets?
We hebben allemaal gezien wat de gevolgen zijn van het steunen van die seperatisten. Zij schoten MH17 neer. 196 Nederlanders kwamen om. Het kan Poetin geen zak schelen. Hij droomt van een nieuw-Rusland, zoals Adolf Hitler droomde van het Derde Rijk. Poetin gaat over lijken om dat te bereiken.
Poetin is geen toffe peer die de Europese Unie te kijk zet, Poetin is een oorlogshitser die het vrije Westen bedreigt met zijn invallen in delen van Oekraïne. Wie denkt dat het bij een klein deel van Oekraïne blijft, heeft het mis. Nu Poetin merkt dat wij als herten in de koplamp staren bij deze vorm van machtspolitiek, gaat de Russische president ons steeds meer testen.
What's next? Dat weet alleen Poetin. Maar wij zullen het spoedig merken als wij hem alle ruimte blijven geven.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten