Op 4-jarige leeftijd werd deze olifant gered. Nu ze haar verzorger ziet 'verdrinken' komt ze zélf in actie

Op 4-jarige leeftijd werd deze olifant gered. Nu ze haar verzorger ziet 'verdrinken' komt ze zélf in actie

Kham La is nog erg jong, maar ze heeft al een veelbewogen leven achter de rug. Tot haar vierde werd ze namelijk op hardhandige wijze getraind om toeristen rond te rijden in Thailand.

Zo'n training is alles behalve zachtzinnig. Sterker nog, maar al te vaak worden de olifanten gewoon mishandeld. Dat gold ook voor de kleine Kham La. Ze had dan ook fysieke problemen én een trauma overgehouden aan haar eerste jaren op deze planeet.

Gelukkig werd ze kort na haar vierde verjaardag gered en overgebracht naar het Elephant Nature Park waar ze goed verzorgd werd en bij een groep andere olifanten werd gezet.

Ondanks haar leed was Kham La nog steeds in staat om een band op te bouwen met mensen, en dan met name met Darrick, haar verzorger. Darrick zorgt elke dag voor Kham La, en de kleine olifant is hem daar bijzonder dankbaar voor. In het jaar nadat Kham La gered werd hebben de twee een bijzonder hechte band gesmeed met elkaar.

Hoe hecht werd onlangs duidelijk toen Kham La dacht dat Darrick verdronk in de rivier. De jonge olifant zag haar verzorger meegesleurd worden door de stroming en bedacht zich geen moment: ze rende het water in, en zwom naar Darrick toe. Toen ze naast hem was gekomen trok ze hem tegen zich aan waarna ze hem niet meer liet gaan.

Nou was Darrick geen moment écht in gevaar, maar dat wist Kham La natuurlijk niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties