Barbaars: Pakistaanse moslims lynchen christenen om 'onislamitische video' op Facebook

Geen categoriemei 13 2016, 20:00
Christenen in Pakistan zijn uit hun huizen gejaagd, en mochten alleen blijven leven als ze zich zouden bekeren tot de Islam.
De recentste gruwelijkheden komen vandaag niet uit Syrië of Irak, maar uit Pakistan. Wie denkt dat christenen en moslims daar wél in vrede samenleven zit er helaas naast, zoals deze berichten maar weer bewijzen. En de oorzaak van dit alles is te triest voor woorden.
Het zou allemaal zijn begonnen toen twee jongens, een christen en een moslim, samen op Facebook zaten. Ze zaten wat te scrollen in de news feed van de christen, toen een video van een buitenlandse politicus daar toevallig verscheen en automatisch begon te spelen. Waar de video dan ook over ging: de islamitische jongen was woedend dat de christen dit soort video's op zijn Facebook kreeg, en zwoor dat deze aanval op de Islam niet onbeantwoord zou blijven.
De gehele gemeenschap was in rep en roer en besloot hun christelijke buren niet langer te tolereren: "Bekeer je tot de Islam of sterf!" luidde er in de straten van het kleine dorp. De groep van 300 christenen is opgejaagd door de meer dan 1000 moslims, die de huizen van de 'ongelovigen' in lichterlaaie gezet hebben, alvorens hen op te jagen als een stel wilde dieren.
[caption id="attachment_137958" align="aligncenter" width="590"]Foto: DailyPakistan Foto: DailyPakistan[/caption]
Uiteindelijk kon een regelrechte slachtpartij alleen voorkomen worden doordat de politie net op tijd ingreep. De christenen hebben echter moeten vluchten naar de gebieden rondom het dorp, zonder dat ze iets aan eten en drinken hebben kunnen meenemen. Het is dus alles behalve onzeker hoe het met deze onschuldige mensen zal aflopen.
Toch is vooral de jongen met de ontzettende 'Facebookpech' zijn leven niet zeker: de lokale imams hebben een fatwa tegen zijn leven uitgevaardigd, wat betekent dat elke 'degelijke moslim' zijn best moet doen om de jongen naar hen te brengen... Zodat hij vervolgens op de brandstapel kan branden voor het beledigen van de Koran.
En zijn zogenaamde islamitische 'vriend'? Bij hem is het besef dat gebruikers weinig tot geen invloed hebben op de inhoud van hun news feed, waarschijnlijk nog niet doorgedrongen..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten