Paniek! Vogelgriep bij de grens!

Geen categoriedec 21 2014, 8:00
Oh nee, het komt dichterbij!
Jongens, tijd voor wat serieuze paniek. Volgens De Telegraaf is er namelijk een nieuw geval van vogelgriep ontdekt bij de Nederlandse grens:

In Meppen in de Duitse deelstaat Nedersaksen, vlak bij de Nederlandse grens, is een tweede geval van vogelgriep opgedoken. Net als bij de eerste besmetting gaat het ook nu om de gevaarlijke variant H5N8.
Het gaat om een eendenbedrijf. Alle 10.000 vogels worden geruimd, heeft het ministerie van Landbouw in Hannover zaterdag meegedeeld. In een straal van 3 kilometer worden bedrijven met in totaal 180.000 dieren gecontroleerd. Er geldt een vervoersverbod.

En raad eens? Afgelopen maandag werd deze dodelijke variant van het vogelgriepvirus ook al aangetroffen bij een kalkoenboerderij in dezelfde regio. De boerderij in kwestie ligt maar 35 kilometer af van de Groningse grensplaats Nieuweschans. U weet wat dat betekent! Hit the panic button, we're all going to dieeeee.
Nou ja, of niet natuurlijk. De Duitse autoriteiten grijpen namelijk buitengewoon hard in - net zoals we gewend zijn in Nederland. Er wordt goed gecontroleerd dat andere vogelboerderijen in de buurt niet besmet zijn en alle risicovogels worden massaal afgemaakt. Dat soort vernietingsacties zijn wellicht wat overdreven, maar je voorkomt er in ieder geval wel mee dat het virus zich kan verspreiden, wat het doel natuurlijk is.
Vanwaar dan de ademloze berichtgeving van De Telegraaf, vraagt u? Ach, wat denkt uzelf? Zoals ik gisteravond al uitlegde zorgt paniek voor hogere oplages. Daarom doet de krant voor wakker Nederland (haha!) zijn best om u zo bang mogelijk te maken, net zoals men dat deed toen het ebolavirus losging in een paar Afrikaanse landen.
Voor de goede orde (en jammer genoeg voor De Telegraaf): u hoeft zich niet ernstig zorgen te maken over de vogelgriep. Misschien dat er meer boerderijen besmet raken, ja, maar uiteindelijk valt het leed alleszins mee. Nou ja, voor u en mij tenminste. Ongelukkige pluimveehouders gaan natuurlijk flink het schip in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten