Partijcongres FVD: 'We willen Rutte III best overeind houden, maar dan moet migratie beperkt worden en moeten de klimaatplannen van tafel!'

Partijcongres FVD: 'We willen Rutte III best overeind houden, maar dan moet migratie beperkt worden en moeten de klimaatplannen van tafel!'

Forum voor Democratie denkt dat ze na de verkiezingen van volgend jaar een prominente rol kan spelen in de nationale politiek.

Vandaag was het partijcongres van Forum voor Democratie. Natuurlijk leverde dat behoorlijk wat interessante uitspraken op. Misschien wel de meest controversiële opmerkingen kwamen van Thierry Baudet en de lijsttrekker van volgend jaar Henk Jan Otten. Die lieten weten dat Forum voor Democratie best het kabinet overeind wil houden als dat bij de Provinciale Statenverkiezingen zijn meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Maar daar wil de partij wel iets voor terug: het regeerakkoord moet in de prullenbak verdwijnen, de migratie moet steviger beperkt worden en, jawel, de klimaatplannen dienen per direct van tafel geveegd te worden.

"Met ons valt zaken te doen," liet Otten zijn geëngageerde publiek weten.

Natuurlijk klinkt dat allemaal hartstikke leuk -- en de leden vonden het ge-wel-dig. Die zien het natuurlijk allemaal wel zitten: volgend jaar een mooi resultaat bij de Provinciale Statenverkiezingen, en vervolgens eindelijk écht wat invloed in Den Haag. Weg met het regeerakkoord, Marrakesh verdwijnt, en de klimaatplannen worden ritueel verbrand. Feest!

Met name de naïviteit van sommige jonge leden is aandoenlijk. Zie dit soort teksten:

„Debatteren betekent dat je luistert naar elkaars argumenten en je laat overtuigen als die hout snijden”, zegt Sietse. „Een andere manier, maar ook een ander geluid, waardoor ik weer vertrouwen krijg in de politiek”, zegt Bert-Jan.

Helaas voor de heren gaat dit natuurlijk niet eens bijna gebeuren. We hebben het hier over het partijkartel. Als ChristenUnie, D66, VVD en het CDA hun meerderheid in de Eerste Kamer verliezen kloppen ze gewoon aan bij een ander lid van dat kartel. Verschillende kandidaten -- met name GroenLinks -- staan ongetwijfeld te springen om het kabinet uit de brand te helpen. Ze krijgen dan een paar miljard voor hun persoonlijke hobbies, en voila: het kabinet zit de rit uit, Marrakesh gaat door, de klimaatidioterie wordt ons wél opgelegd, en dat regeerakkoord wordt op zijn hoogst een beetje uitgebreid.

Maar ja, misschien dat dit de pret toch maar niet moet drukken bij FVD. Laat die jongeren daar maar vol optimisme erin gaan -- er is al genoeg cynisme in de politiek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties