Peiling De Hond: Ook in Nederland meerderheid mogelijk voor Nexit!

Geen categoriejun 26 2016, 9:45
Yes! In navolging van Groot-Brittannië kon Nederland weleens het tweede land worden dat vrijwillig uit de Europese Unie stapt. Als het aan de Nederlandse kiezer ligt, tenminste.
Natuurlijk heeft die tegenwoordig minder in te brengen dan ooit -- onze eurofiele overlords negeren ons gewoon als we 'lastig' doen -- maar goed, we doen maar even net alsof we nog wél een vuist kunnen maken als we ons verenigen. En soms werkt dat zowaar. Zie het referendum over het verdrag met Oekraïne. Dat lijkt zowaar iets van nut te hebben.
Het goede nieuws? Als we ons nu weer verenigen is de kans aanwezig dat Nederlanders er net als onze Britse vrienden voor kiezen om uit de Europese Unie te stappen. Dat blijkt tenminste uit de meest recente peiling van Maurice de Hond:
Screen Shot 2016-06-26 at 10.40.36
Die 43% is te vergelijken met de eerste peilingen in Groot-Brittannië toen de campagne voor de Brexit daar net begon. Als kiezers in Nederland vergelijkbaar zijn met die in Groot-Brittannië -- en er is reden om aan te nemen dat dit zo is, zo hebben Nederlanders zich iedere keer dat ze de mogelijkheid kregen in referenda uitgesproken tegen de plannen van de EU -- is het dus zeer wel mogelijk dat we, na een referendum, onze soevereiniteit eindelijk weer terugkrijgen. Alleen moeten we de komende tijd dan wel druk zetten op de politiek om zo'n referendum daadwerkelijk te houden. Uit zichzelf zullen onze zelfverklaarde leiders dat namelijk nooit doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten