Peiling: DENK gaat omlaag, Geert Wilders en Thierry Baudet krijgen er zetels bij

Geen categoriejun 23 2017, 15:00
Wordt Nederland steeds rechtser? Zowel de PVV als Forum voor Democratie staan op winst in de laatste peiling van I&O Research.
Goed nieuws voor Geert Wilders en Thierry Baudet. Beide politici staan op winst in de laatste peiling van I&O Research: de PVV staat op 23 zetels, een stijging van 3 ten opzichte van hun huidige aantal zetels in de Tweede Kamer. Forum voor Democratie kwam in maart met twee zetels in de Tweede Kamer, en weet dat aantal te verdubbelen: de partij van Thierry Baudet staat nu op 4 zetels.
https://twitter.com/frontbenchernl/status/877897403369705473
Nederland is volgens deze peiling dus een stukje rechtser geworden, maar dat is niet het enige goede nieuws: DENK daalt namelijk in de peiling en gaat van drie naar twee zetels. Dat is een tegenvaller voor de anti-Nederlandse partij, die de ambitie heeft om een grote politieke speler te worden in Den Haag. Dat schiet natuurlijk niet op als ze nu al omlaag gaan in de peilingen. Hebben Nederlandse moslims eindelijk door dat Kuzu, Azarkan en Öztürk er alleen voor zichzelf zitten? De Nederturkse partij zegt op te komen voor migranten, maar komt in feite alleen op voor de belangen van de Turkse regering in Ankara.
Al met al geeft deze peiling dus een positief beeld: rechtse partijen worden beloond en DENK verliest een zetel. VVD en CDA verliezen allebei zetels. Worden zij afgestraft voor hun weigering om met Geert Wilders om de formatietafel te gaan zitten? Ruim een derde van de kiezers is namelijk voorstander van een coalitie met de PVV. Ook veel CDA- en VVD-stemmers zijn voorstander van zo'n coalitie, maar Rutte en Buma gaan liever samenwerken met D66. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat rechtse kiezers de VVD en het CDA voortaan links laten liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten