Personeelsbeleid GeenStijl kan niet op steun rekenen uit Syrië

Geen categoriesep 04 2016, 17:00
Op vrijdag kondigde GeenStijl aan dat het Dennis Abdelkarim Honing in dienst had genomen. Zijn debuut werd meteen online gezet.
Honing bekeerde zich op jongere leeftijd tot de islam. Daarna radicaliseerde hij snel. Hij werd een uitgesproken vijand van de Westerse manier van leven en omarmde de fundamentalistische islam. In 2012 zette hij zich bijvoorbeeld actief in voor het salafisme in Urk (ja, echt waar).
Sindsdien heeft Honing zijn leven gebeterd. Tegenwoordig is hij buitengewoon kritisch op het salafisme en stelt hij de invloed van radicale moslims in de Nederlandse islamitische gemeenschap juist aan de kaak. Dat is bijzonder moedig: zijn oude ideologiegenoten nemen hem dat namelijk niet in dank af.
Sterker nog, kort na bekendmaking van zijn rol bij GeenStijl reageerde een Nederlandse jihadist woedend op Twitter:
https://twitter.com/CarelBrendel/status/772345682187390976
Een blinde kan natuurlijk nog zien dat dit een verkapt dreigement is. Toch gaat Honing gewoon door met zijn werk voor GeenStijl.
Natuurlijk moeten we zijn daden in het verleden -- en zijn mogelijke rol in de radicalisering van andere moslimjongeren -- niet goedpraten of zelfs maar met de mantel der liefde bedekken, maar wat hij nu doet vereist wel degelijk moed. Respect dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten