Poetin en zijn bandieten kunnen wapenstilstand maar niet respecteren

Geen categoriefeb 16 2015, 13:00
De president van Rusland en ook de facto van Oost-Oekraïne is een miezerige man. Hij geeft z'n woord, maar staat er niet voor.
De inkt van Poetins handtekening onder het akkoord in Minsk is nog niet droog, of de dictator uit Moskou en zijn Sturmabteilung in de Oekraïne zijn alweer in de weer met het schenden van de Oekraïense soevereiniteit. Ook al is het de bedoeling dat alle vijandelijkheid onmiddellijk gestaakt werd. Maar het staken van vijandelijk? Da's nogal lastig voor Poetin. Dus hop, hij liet z'n loopjongens meteen de stad Debaltseve onder vuur nemen:
Sinds het bestand in Oekraïne in de nacht van zaterdag op zondag van kracht werd, zijn vijf Oekraïense soldaten omgekomen door oorlogsgeweld. De separatisten zouden de vijf hebben gedood bij aanvallen. [...] Zondag werd gemeld dat de wapenstilstand goeddeels wordt nageleefd, maar dat vooral rond de plaats Debaltseve nog wordt gevochten. Ook maandag meldden mensen in de omgeving hevige beschietingen bij het spoorknooppunt in het oosten van het land.
Bovendien namen de rebellen maandagochtend ook Donetsk onder vuur, zegt het Oekraïense leger. In totaal is er meer dan honderd keer geschoten.
En behalve Debaltseve is ook Donetsk weer het middelpunt van Russische agressie. Poetin toont zich hiermee een leugenaar. Van het weekend nog vroom tekenen, maar maandag weer lekker bombarderen, schieten, territorium uitbreiden en je vijand pogen de dood in te jagen. Als dit is wat het Kremlin verstaat onder 'wapenstilstand' ben ik heel benieuwd naar hun definitie van een oorlog.
Het hele leugenachtige gedoe van Poetin is een man onwaardig. Want wat maakt iemand een man? Vechten met beren, halfnaakt vissen, een pilsje drinken met koningen? Nee, dat is allemaal niet hoe je jezelf een man uit één stuk en een dapper leider toont. Het is slechts decorum. Hoe bewijs je je dan wel een echte man? Welnu: een echte man staat voor zijn woord. Vladimir Poetin is dus geen echte man, maar een gluiperig onderkruipsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten