Polderjihadi bedreigt columnist Ebru Umar met de dood

Geen categoriejan 09 2015, 11:56
Vandaag heten wij allemaal Ebru Umar.
Terwijl er nog steeds wordt gejaagd op de twee daders van de aanslag op Charlie Hebdo, zijn er Nederlandse radicale moslims die fantaseren over het plegen van een aanslag. Een aanslag op Ebru Umar welteverstaan, een van Nederlands bekendste columnisten.
Een vrouwelijke polderjihadi met de Twitter-naam @muhajirahnl (het account is inmiddels offline gehaald door Twitter) zette vanochtend bovenstaande doodsbedreiging op Twitter. De polderjihadi zette er een foto van een vuurwapen en haar Nederlandse id-kaart bij. Er zit geen woord Spaans bij de tweet: "Voorbereidingen treffen om @umarebru van het leven te beroven. Met vriendelijke groet, vanuit het khalifaat."
Even later stuurde 'muhajirahnl' deze tweet:
muhajirahnl4
Volgens de biografie van het Twitter-account gaat het om een 'muhajirah' uit Nederland, oftewel een immigrant, en woont ze in 'bilad al islam'. Dat is de Arabische naam voor het Syrië uit de 7e eeuw. Ook beweert de jihadi een bekeerling te zijn en een oud-student rechten aan de UvA. Daarnaast ontvangt ze nog doodleuk studiefinanciering van de Nederlandse overheid:
muhajirahnl3
Hallo, AIVD, letten jullie even op? Deze vrouw hoort geen cent aan studiefinanciering te ontvangen. En ze mag nooit meer Nederland in. Op basis van deze tweets kan de AIVD ongetwijfeld ontdekken om wie het gaat. Zeg, ik heb een idee, om de AIVD een beetje te ontlasten want ze hebben het al zo moeilijk met alle terugkeerjihadi's, vraag aan de Amerikaanse overheid of ze even een bommetje willen gooien op het Syrische huis van deze dreigjihadi. Zijn we meteen van het probleem af.
Oh, en vandaag heten we dus allemaal Ebru Umar.
Update:
Het gaat niet om een man, maar om een vrouw. Vandaar de naam 'oum mujahid', wat zoveel betekent als 'moeder van jihadisten'. H/t.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten