Politie en OM hadden aangifteformulieren paraat voor minister Slob, maar trekken toch de keutel in

Politie en OM hadden aangifteformulieren paraat voor minister Slob, maar trekken toch de keutel in

Minister Slob in Den Haag, 2019. Via Shutterstock.com, account: Nancy Beijersbergen

Onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) haalde zich de woede van zo'n beetje heel tolerant Nederland op de hals toen hij deze ongelukkige uitspraken deed. De politie en het Openbaar Ministerie lieten weten dat 'de uitlatingen van onderwijsminister Arie Slob over afwijzen homoseksualiteit aan te merken zijn als strafbare discriminatie', maar trekken die keutel nu toch weer in. Slob heeft namelijk een toelichting gegeven.

Wat minister Slob eigenlijk probeerde te zeggen, zo interpreteer ik hem tenminste, is dat er grondwettelijk gezien 'kortsluiting' is ontstaan door artikel 23 van de Grondwet. Technisch gezien is het namelijk mogelijk dat scholen van ouders een identiteitsverklaring kunnen vragen en dat afwijzen van homoseksualiteit daar onderdeel van kan zijn. Dat mag er echter niet toe leiden dat daarmee een onveilig leerklimaat ontstaat voor een kind. In de praktijk zal dat natuurlijk gebeuren, dus hangt een organisatie als het COC direct, maar zeker niet geheel onterecht, .

Slob presenteert zichzelf dus eigenlijk meer als de boodschapper van hoe artikel 23 werkt en waar dit in conflict raakt met de andere wet- en regelgeving, in plaats van 'die rabiate homohater' zoals iedereen hem af probeert te schilderen. Dat lijken de politie en het OM nu ook door te hebben en zij gaan daarom die strafbaarheid van Slobs' uitspraken nog maar eens een keer 'onderzoeken'.

Volgens mij moeten we eens wat minder hysterisch doen en niet direct aangifteformulieren paraat willen hebben alleen omdat iemand (wellicht beroerd) uitlegt waar het hier in Nederland schuurt qua wet- en regelgeving. Het begint hier een beetje op de VS te lijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties