Huh? Politie gaat vuurwerkterroristen niet aanpakken

Geen categoriedec 27 2014, 10:00
Wat krijgen we nou?
Vuurwerkterroristen die tijdens de vorige nieuwjaarsviering huisarrest voor dit jaar hebben gekregen, hoeven niet te vrezen dat ze ook echt in de gaten worden gehouden door de politie. De politie heeft daar namelijk veel te weinig tijd voor tijdens Oud en Nieuw.
Een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond (NPB) zegt tegen De Telegraaf: "We hebben wel andere zaken te doen dan bij mensen aan te bellen om te kijken of ze thuis zijn." En zo is de maatregel van de ene op de andere dag compleet waardeloos geworden. De krant schrijft:

Daarmee lijkt een belangrijke maatregel die na de vorige jaarwisseling door justitie en door veel rechtbanken aan raddraaiers is opgelegd, zinloos te zijn. Het Openbaar Ministerie zag haar eis om huisarrest op te leggen aan feestgangers die de jaarwisseling van vorig jaar ernstig verstoorden in de meeste gevallen door de rechtbank gehonoreerd.

Waarom leggen we in dit land straffen op om ze vervolgens niet de handhaven? In het geval van (jonge) vuurwerkterroristen is een huisarrest een prima oplossing om te voorkomen dat ze weer de straat op gaan om de boel te vernielen. Het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarswisseling is een prachtige traditie die niet verboden hoeft te worden, maar dan moeten we wel de mensen die zich over een paar dagen níet gedragen hard aanpakken.
Als de politiebond zegt dat het dit jaar niet van plan is de straf te gaan handhaven, dan zit er maar één ding op. En dat is iedere vuurwerkterrorist in de cel stoppen en ze zélf laten opdraaien voor de kosten ervan. Dat scheelt heel veel gedoe. Dan hoeven de agenten niet meer bij honderden huishoudens aan te bellen om te checken of de mensen met een huisarrest zich aan de wet houden. Ze hoeven dan alleen nog even door het raampje van een celdeur te kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten