Prachtig! Ondernemers starten #HupAssen-actie om F1 naar Nederland te halen!

Prachtig! Ondernemers starten #HupAssen-actie om F1 naar Nederland te halen!

Dat de discussie rond de komst van de Formule 1 nu écht is losgebarsten blijkt naar aanleiding van een actie die ondernemers zijn gestart om de F1 een duwtje in de juiste richting te geven. Naar Assen dus. Niet naar het Zandvoort van Prins Bernhard Jr. want die bedelen om staatssubsidies. In plaats van bedelen om subsidies is de organisatie Businessclub Grand Prix Assen op eigen kosten een actie gestart! Hulde, want de eigen inleg van de ondernemers is toch al snel een kleine €1.000!

De actie van Businessclub Grand Prix Assen staat in schril contrast met de handelswijze van het circuit van Zandvoort. Prins Bernhard Jr. liet afgelopen maand doorschemeren dat hij ten minste 5 miljoen euro subsidie op jaarbasis wil van de staat om het festijn te organiseren. Maar hij ving direct bot bij de minister van Sport Bruno Bruins (VVD). Behalve Johan Derksen was ook Youp van 't Hek helemaal niet te spreken over de attitude van de prins en stelt hij dat 'veel mensen het met hem eens zijn'.

Met de actie van de ondernemersclub geven zij het goede voorbeeld aan de rest van Nederland: als je een groot sportfestijn wilt organiseren dan is staatssubsidie natuurlijk leuk, maar niet altijd nodig! Behalve de business club doen ook de grote voetbalclubs van Noord-Nederland FC Groningen, FC Emmen en SC Heerenveen mee! De voetbalclubs tonen bij de wedstrijden promotiebeelden voor de F1! Dat is dus al dubbel goed nieuws voor Verstappen-fans: één actie van de ondernemersclub én steun van de grote voetbalclubs!

Jan Lammers van het circuit Zandvoort hield zich niet wijselijk stil, maar moest per se weer opmerkingen maken over de acties in het noorden van het land. De voormalig F1-coureur verwijt Assen dat ze de kansen van Zandvoort verpesten. Nogal wiedes, want uiteindelijk kan er maar ééntje winnen. Maar je zet jezelf wel een beetje te kijk door voortdurend te klagen over de concurrent, ga dan eens iets doen!

De voorzitter van de club, Hanneke Bruggema, vindt het vreemd: 'Hij maakt zich kennelijk zorgen. Wij verpesten de boel niet. De Formule 1 moet naar Nederland. Lukt het Zandvoort, dan zijn wij de eersten die ze feliciteren' zo valt te lezen op RTV Noord.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties