Privacypartij D66 morrelt aan de privacy

Geen categorienov 02 2014, 11:00
In de politieke arena een grote mond over privacy, maar privaat slurpt D66 data waar het maar kan.
Precies op de dag dat Alexander Pechtold alvast door de Volkskrant werd gekroond tot minister-president kan de campagne beginnen: de campagne om van D66 weer een met uitsterven bedreigde partij te maken, welteverstaan. Want vandaag lekte uit dat D66 - die altijd de allergrootste mond heeft over privacy - zelf misschien wel de grootste privacyschender is van alle politieke partijen:

De D66-app waarmee gebruikers congressen kunnen volgen van de politieke partij, verzamelt onnodig gevoelige informatie en verstuurt deze via een onversleutelde verbinding naar derden. Dat meldt The Post Online nadat cybersecurity-adviseur Pieter Rogaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid de mankementen in de app ontdekte.

Rogaar, die vroeger betrokken was bij D66-jongerenclub Jonge Democraten, vindt het opmerkelijk dat de app onnodig om veel permissies vraagt: "Waarom de app toegang tot je microfoon of je agenda wil? Dat is onduidelijk. En wat hij met je locatiegegevens doet? Dat staat er niet.”

Daarnaast geeft de app ook telefoonnummers en de GPS-locatie door aan een mysterieuze derde partij.
De onthullingen zijn zoals gezegd extra hilarisch als je bedenkt dat de sociaal-liberalen echt geen enkele kans onbenut laten om veiligheid op te offeren ten gunst van privacy. Ik zou zeggen: als u wilt helpen om D66 te vermorzelen is het hameren op dit punt een hele goede gelegenheid.
Want zoals de Amerikaanse campagnestrateeg Karl Rove al eerder geformuleerd heeft is het veel effectiever om een tegenstander aan te pakken op z'n sterke punten dan op z'n zwakheden. Als je z'n sterke punten wegneemt, heeft de tegenstander namelijk geen enkel argument meer om voor hemzelf te pleiten. Die mogelijkheid biedt zich nu aan bij D66.
Tip van de dag, dus, van DDS. Haal zo vaak als je kan aan dat 'privacypartij D66' zelf een grootscheepse schender van de privacy is. En met ons kunt u dan voorkomen dat die kwal van een Pechtold de nieuwe premier van Nederland wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten