Proces over aanslag Charlie Hebdo opgeschort: hoofdverdachte test positief op coronavirus

Proces over aanslag Charlie Hebdo opgeschort: hoofdverdachte test positief op coronavirus

Een Mohammedcartoon van Charlie Hebdo. Bron: Aurellen Guichard / snl.no (CC BY SA 2.0).

Afgelopen week werd het proces over de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en een joodse supermarkt stilgelegd, door een positieve coronatest. De rechtszaak is echter opgeschort tot en met dinsdag drie juni. De hoofdverdachte is positief getest op het coronavirus en zit in quarantaine.

Het proces werd woensdag al stilgelegd, het was nog maar nauwelijks begonnen of de hoofdverdachte begon ineens te overgeven. Hij zit nu tot en met dinsdag in quarantaine.

„Omdat de symptomen afgelopen woensdag zijn verschenen wordt de hoorzitting tot en met dinsdag geschorst”

De anderen verdachten worden nu ook getest en de gehele rechtszaak zal pas hervatten wanneer de uitslagen van de coronatesten dit toestaan.

In een periode waar Frankrijk weer hard wordt geteisterd door terroristische aanslagen zijn alle ogen gericht op de rechtszaak. Helaas vertraagt het coronavirus op dit moment de rechtszaak.

Het proces rondom de aanslagen is nu al zo'n twee maanden aan de gang, maar de spanningen zijn flink toegenomen nu Frankrijk weer te maken heeft met terroristisch geweld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer