PVV en CDA in de lift

Geen categoriesep 07 2014, 10:14
De PVV stijgt drie zetels in één week tijd, het CDA één.
Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat de regeringspartijen - godzijdank - flink aan steun moeten inleveren. Zowel de VVD als de PvdA gaan er flink op achteruit. De eerste twee zetels in één week, de laatste drie zetels in twee weken.
De redenen verschillen. De VVD heeft last van de opkomst van ISIS in het Midden-Oosten, terwijl de PvdA vooral gestraft wordt omdat ouderen er weer eens op achteruit gaan. De Hond legt uit in zijn email dat de VVD vooral kiezers verliest aan de PVV. Er zijn dus nogal wat kiezers die het gevoel hebben dat de zogenaamde liberalen geen oplossingen hebben voor de bedreiging die de radicale islam vormt voor de wereld, terwijl Wilders dat in hun ogen wel heeft. Of misschien denken ze bij zichzelf dat hij 'dit al jaren heeft geroepen'. Wie zal het zeggen.
De hele uitslag:
Het meest opmerkelijke is wat mij betreft dat de zogenaamde rechtse partijen tegenwoordig gewoon een meerderheid hebben. VVD, PVV, CDA en de SGP komen samen uit op 78 zetels. Zonder die laatste partij is het totaal: 74. Nog even en de drie grote nominaal rechtse partijen hebben de SGP niet eens meer nodig als ze willen regeren (wat niet gaat gebeuren, maar toch).
De komende tijd zal blijken of deze rechtse trend zich doorzet of dat het een tijdelijk offensief is. Voor de toekomst van ons land kunnen we alleen maar hopen dat het een min of meer permanente ontwikkeling is. Hoe meer macht en invloed de linkse partijen hebben, hoe sneller Nederland zichzelf afschaft. Gezien ons rijk verleden en onze mogelijke mooie toekomst zou dat doodzonde zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten