PVV en FVD dienen motie van wantrouwen in tegen minister Ollongren vanwege haar dubbele paspoort

PVV en FVD dienen motie van wantrouwen in tegen minister Ollongren vanwege haar dubbele paspoort

Mevrouw Ollongren is ook Zweeds.

Vandaag kwam de PVV meteen met een motie van wantrouwen gericht aan één specifieke minister. Het gaat om minister Ollongren, de oud-locoburgemeester van Amsterdam onder Eberhard van der Laan. De reden dat de PVV haar wil wegsturen uit het kabinet is niet dat ze er een puinhoop van heeft gemaakt in de hoofdstad, hoewel dat natuurlijk duidelijk wél zo is. Nee, het gaat erom dat ze een dubbel paspoort heeft. En dat vindt de PVV niet kunnen.

De PVV wordt hierin gesteund door Forum voor Democratie. Maar er is een verschil tussen de manier waarop beide partijen hiermee omgaan. Wat de PVV is het gewoon niet duidelijk aan welk land Ollongren loyaal is. FVD vindt dat niet. Het gaat Thierry Baudet en Theo Hiddema erom dat ze onderworpen is aan de rechtsmacht van een ander land. In het geval van de PVV gaat het dus om loyaliteit, in het geval van FVD om een wettelijke situatie. Dat is een belangrijk verschil, maar het resultaat is hetzelfde: beide partijen willen dat Ollongren aftreedt omdat ze niet één, maar twee paspoorten heeft.

Hoewel die partijen zelf dit ongetwijfeld een meesterzet vinden is niet iedereen er van onder de indruk. Zoals Lucas Benschop tweet:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties