PVV en FVD dienen motie van wantrouwen in tegen minister Ollongren vanwege haar dubbele paspoort

Geen categorienov 01 2017, 14:00
Mevrouw Ollongren is ook Zweeds.
Vandaag kwam de PVV meteen met een motie van wantrouwen gericht aan één specifieke minister. Het gaat om minister Ollongren, de oud-locoburgemeester van Amsterdam onder Eberhard van der Laan. De reden dat de PVV haar wil wegsturen uit het kabinet is niet dat ze er een puinhoop van heeft gemaakt in de hoofdstad, hoewel dat natuurlijk duidelijk wél zo is. Nee, het gaat erom dat ze een dubbel paspoort heeft. En dat vindt de PVV niet kunnen.
De PVV wordt hierin gesteund door Forum voor Democratie. Maar er is een verschil tussen de manier waarop beide partijen hiermee omgaan. Wat de PVV is het gewoon niet duidelijk aan welk land Ollongren loyaal is. FVD vindt dat niet. Het gaat Thierry Baudet en Theo Hiddema erom dat ze onderworpen is aan de rechtsmacht van een ander land. In het geval van de PVV gaat het dus om loyaliteit, in het geval van FVD om een wettelijke situatie. Dat is een belangrijk verschil, maar het resultaat is hetzelfde: beide partijen willen dat Ollongren aftreedt omdat ze niet één, maar twee paspoorten heeft.
https://twitter.com/JaapJansen/status/925674895278772225
Hoewel die partijen zelf dit ongetwijfeld een meesterzet vinden is niet iedereen er van onder de indruk. Zoals Lucas Benschop tweet:
https://twitter.com/lucasbenschop/status/925675202666815488
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten