"Rechtse" mastodonten beschadigen de rechtse zaak

Geen categorieapr 28 2013, 15:16
Gepensioneerde VVD- en CDA-politici schieten Samsom te hulp over de strafbaarstelling van illegaliteit. Dom.
Aaahhh, de mastodonten! Altijd goed voor hun persmomentje als er een partijleider is om dwars te zitten; in 99% van de gevallen gaat het om de huidige partijleider van de eigen partij. Of een partijleider die in de rats zit te steunen; in 99% van deze gevallen gaat het om een partijleider van een andere, rivaliserende partij. Kortom, van loyaliteit en niet over je graf heen willen regeren hebben deze grijsaards nog nooit gehoord, maar toch mensen ze hun gezag aan te moeten wenden om weer even stennis te schoppen.
Als eerste hebben we hier Willem Aantjes, oud-fractievoorzitter van het CDA:
Behalve dat Aantjes niet snapt dat de oppositie tegen dit kabinet op rechts ligt, en niet op het pre-Fortuynistische links, slaat de opmerking feitelijk gesproken ook nergens op: toen het Regeerakkoord werd opengebroken om de door de VVD-achterban zo verguisde inkomensafhankelijke zorgpremie iets te verzachten, heeft de VVD daar wel degelijk nieuwe zaken tegenover moeten zetten. De scherpe randjes inkomensafhankelijke zorgpremie werden erafgesleten, maar het gedrocht als geheel bleef overeind. Daarnaast moest de VVD toezien hoe de PvdA ook nog eens €250 miljoen weggraaide van de infrastructuur. Als CDA-mastodont Willem Aantjes dan zegt dat er "nog niets" is uitgeruild, dan weet ik oprecht niet waar de man het over heeft.
De volgende mastodont is Frans Weisglas:
Was een kwart eeuw Kamerlid voor de VVD, waaronder ook nog één termijn als voorzitter van de Tweede Kamer. En dan toch zo'n ongelofelijk gebrekkige politieke antenne. Het kan verkeren.
Tja. Beste Frans: de grootste bom onder de VVD-PvdA-coalitie is van meet af aan het feit dat dit regeerakkoord naar links overhelt. Iedereen die je van de VVD hier off-the-record over spreekt is hier laaiend over, en laakt stilletjes premier Rutte. Er is bij de onderhandelingen gewoon veel te veel ingeleverd bij de PvdA. Nu denkt slimmeke Weisglas dat alle problemen te verhelpen zijn als de VVD gewoon nóg een keer door de knieeën gaat voor de PvdA. Dat de coalitie dan een "investering" meekrijgt. Nee Frans; met het wegslopen van de weinige rechtse puntjes die 'Bruggen slaan' nog telt vergroot je alleen maar de kans dat de VVD én dit kabinet door het afvoerputje gaan.
Kortom: ik hoop dat premier Rutte toch vooral naar zijn achterban luistert, en de "rechtse" orakelmastodonten gewoon lekker tegen hun verzorgers laat murmelen. Illegaliteit is namelijk geen echte illegaliteit als het niet strafbaar is. Laat dit stukje gezond verstand nu ook maar eens vanuit de wet klinken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten