Roos 'vleeseters zijn egoïstische hufters' Vonk droomt van dictator die vlees verbiedt

Geen categorieapr 07 2015, 17:00
Een vrije democratie is ook zo vervelend.
Ken je Roos Vonk nog? Dat was die onderzoeker die samen met de grootste onderzoeksfraudeur uit de recente geschiedenis Diederik Stapel een compleet onderzoek uit haar duim zoog over vleeseters die "egoïstische hufters" zouden zijn. Wie dacht dat Vonk na die enorme afgang wel zou stoppen met haar anti-vleespropaganda, heeft het mis.
Vonk hoopt nu vurig op een dictator die vlees gaat verbieden. Vanochtend stuurde ze deze tweet de wereld in, waarin ze sympathiseert met de 13-jarige Nina Musch die afgelopen zaterdag in NRC antwoord gaf op de vraag wat zij zou doen als ze dictator was. Nou, vlees verbieden voor zes dagen in de week:
Dan zou ik het dierenleed verminderen. Zo zouden mensen nog maar één keer per week vlees mogen eten. Dat scheelt een hoop leed voor de dieren en er wordt minder voedsel verspild. Er moet sowieso minder voedsel worden gemaakt. Want mensen willen gewoon veel te veel eten. (...) Alleen, voor veel mensen ben ik gelukkig geen dictator, omdat veel mensen het niet met mijn voorstellen eens zullen zijn. Maar eigenlijk zou ik willen dat het nu al gebeurt.
Dat Vonk droomt van een dictatuur waarin ze afdwingt dat niemand nog vlees eet - een soort Noord-Korea, zeg maar, waar niemand nog wat te eten krijgt - zegt genoeg. Weet je wat? Als Vonk mag dromen van een dictatuur, dan mag ik het ook. Maar ik doe het niet. Dictaturen zijn verschrikkelijk. Ik droom alleen van een vrije wereld waarin vlees voor iedereen betaalbaar is en blijft, en ieder mens zelf bepaalt of hij vlees eet of vegetariër wordt.
Want zeg nou zelf, vlees is toch verschrikkelijk lekker? Doe mij maar zo'n baconburger van de mannen van Epic Meal Time. Heerlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten