Rusland doodt 70 burgers bij bombardement op Syrisch marktplein

Geen categorienov 30 2015, 19:00
Een populair marktplein in Idlib is het toneel geworden voor een genadeloos luchtbombardement van Russische bommenwerpers. Resultaat: 70 dode burgers.
Veel burgers zijn om het leven gekomen bij een Russisch bombardement in de Syrische provincie Idlib. Vliegtuigen namen een marktplein onder vuur, en daarbij kwamen veel mensen om het leven. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten schat het dodental op 70.
1254
Niet alleen het marktplein is onder vuur genomen, maar ook andere delen van de stad hadden te leiden onder de Russische agressie. Desalniettemin zijn er reddingsacties aan de gang die hopelijk nog enkele levenden onder het puin vandaan kunnen halen.
Het grootschalige luchtbombardement is waarschijnlijk het meest dodelijke ingrijpen van Rusland in Syrië tot dusverre.
jpg
Het bombardement is een verder bewijs dat Rusland het bombarderen van ISIS op een laag pitje heeft staan. Idlib is namelijk in handen van een coalitie van rebellen, en wordt niet geregeerd door ISIS. Rusland staat erom bekend ISIS goeddeels te negeren, en vooral de verschillende andere rebellenbewegingen te willen uitroeien. Het bombardement van gisteren past goed in die strategie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten