Russisch passagiersvliegtuig stort neer in Egypte: vermoedelijk 224 doden

Russisch passagiersvliegtuig stort neer in Egypte: vermoedelijk 224 doden

In de Egyptische Sinaï-woestijn is een lijnvliegtuig van de Russische maatschappij Kogalimavia.

Bij het plaatsje Arish in de Sinaï-woestijn van Egypte is eerder vandaag een Russisch passagiersvliegtuig van het type Airbus A321 neergestort. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk, maar wel maakten de Egyptische autoriteiten bekend dat de kans klein is dat ook maar iemand van de 224 inzittenden het neerstorten heeft overleefd. Het toestel zou volledig zijn verwoest, maar de Egyptische regering sluit uit dat het om een aanslag gaat.

In het vliegtuig zaten voornamelijk Russiche toeristen die terugkeerden van een vakantie in Afrika. De vlucht was op weg naar Sint Petersburg.

Hoe de crash zo kon gebeuren weet nog niemand:

Mogelijk is het vliegtuig neergestort vanwege een technisch mankement. Bronnen in Caïro verklaarden tegenover Russische media dat de piloot toestemming vroeg voor een landing. Kort daarop verdween de Airbus van de radar. Ook melden bronnen dat bemanningsleden van het vliegtuig vorige week al klaagden over problemen met de vliegtuigmotor.

Het neerstorten van het toestel is een zware slag voor zowel Rusland als Egypte. Niet alleen omdat er veel Russen om het leven zijn gekomen, maar ook omdat sinds de val van Mubarak het toerisme in het Noord-Afrikaanse land een flinke tik heeft gekregen waarvan het nog altijd niet hersteld is. Ook niet nu het relatief rustig is sinds generaal al-Sisi de macht gegrepen heeft. Het neerstorten van het vliegtuig kan het toerisme opnieuw een behoorlijke knauw geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties