Schaam je Nederland! V&D Rijswijk gesloten doordat klanten elkaar te lijf gaan voor kortingen

Geen categoriemrt 25 2016, 18:00
Zo gaat de V&D failliet omdat niemand er nog komt, en zo wordt de V&D in Rijswijk gesloten omdat klanten elkaar de oorlog verklaren over een goedkoop paar schoenen, t-shirts, ondergoed, of wat dan ook.
[caption id="attachment_134401" align="aligncenter" width="663"]Screen Shot 2016-03-25 at 15.58.06 Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard)[/caption]
Gistermiddag ging ik naar de V&D. Ik had namelijk gehoord dat er wat aanbiedingen waren en dacht: misschien dat ik een leuk cadeautje kan halen voor mijn vrouw. Nou, dat ging net een beetje anders. Eenmaal binnen zag ik namelijk dat het ongelooflijk druk was én dat de meeste producten al weg waren. Daar kwam nog eens bij dat de 'opruimingsactie' een korting inhield van slechts 20%. Niet bepaald indrukwekkend.
[caption id="attachment_134402" align="aligncenter" width="667"]Screen Shot 2016-03-25 at 15.58.23 Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard)[/caption]
Niet in mijn ogen tenminste, maar blijkbaar dachten heel veel andere Leeuwarders daar net een beetje anders over. Daarom besloot ik om dan maar foto's van ze te maken: van de mensen die elkaar verdrukten bij de kassa's en die letterlijk een half uur of langer in de rij stonden om af te mogen rekenen. En dat voor een paar euro korting.
[caption id="attachment_134403" align="aligncenter" width="666"]Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard) Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard)[/caption]
Ik keek met verbazing om me heen. Enorme wachtrijen, hele schappen die geplunderd waren, kleren die op de grond lagen en waar iedereen overheen liep, en een sfeer die deed denken aan een overval. Ik zag nog net geen zwarte vlag met een doodskop erop, maar voor de rest leek het echt een schip vol piraten. Bizar.
[caption id="attachment_134404" align="aligncenter" width="374"]Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard) Michael van der Galien (De Dagelijkse Standaard)[/caption]
Blijkbaar kon het -- ongelooflijk genoeg -- nóg erger. In Rijswijk knokten klanten elkaar vandaag namelijk de tent uit. Letterlijk:

Bij de opheffingsuitverkoop van V&D wordt het in sommige vestigingen zo druk, dat het er niet veilig meer is. De vestiging in Rijswijk is gesloten tot er voldoende beveiliging in het pand is, bevestigt de woordvoerder van de curatoren. Ook de winkel in Hilversum is tijdelijk gesloten geweest. "Als we nu de deuren overal gewoon open zetten, gebeuren er ongelukken."

Screen Shot 2016-03-25 at 16.16.02
De politie heeft een linie gevormd voor de deur van de V&D: dat is namelijk de enige manier om te voorkomen dat mensen naar binnen gaan.
Nederland, ik houd van je, maar dit slaat nergens op. Doe eens normaal, het gaat maar om wat aanbiedingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten