Schandalig Facebook tolereert antisemitische "grappen" over de holocaust: 'Niet in strijd met onze richtlijnen!'

Geen categorieapr 17 2017, 19:30
Hoe versier je een Joods meisje, aldus de implicitie vraag die een populaire anti-Joodse meme op Facebook stelt? Nou, heel eenvoudig: je graaft haar verbrande resten op. Want in de ovens van de nazi's zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog miljoenen Joden verbrand. Best leuke grap, kennelijk, als het aan het social media-bedrijf ligt.
Toen het Etten-Leurse gemeenteraadslid Jake Owen de onderstaande meme op Facebook zag, wist hij meteen wat hem te doen stond: dit soort nare antisemitische bagger heeft geen plaats in onze maatschappij, dus ook niet op social media. Hij rapporteerde het plaatje bij de gezaghebbers van het sociale medium. Maar tot zijn stomme verbazing bleek deze drek dus kennelijk "niet in strijd met de richtlijnen" te zijn:
https://twitter.com/PoliticalJake/status/853968156926377985
Lekker Joden pesten met de holocaust: als het aan Facebook ligt is dat helemaal prima.
Met betrekking tot dit specifieke plaatje kan Facebook verder ook niet claimen dat er slechts te vluchtig naar gekeken is, want deze afbeelding is al veel vaker gerapporteerd aan het bedrijf uit Silicon Valley. Afgelopen september deed de walgelijke grap ook de ronde op Australische pagina's. Facebook gaf toen dezelfde reactie: het meldde dat mensen die het plaatje hadden gerapporteerd dat de schimmige 'community-richtlijnen' niet waren overtreden, en daar moesten de slachtoffers en nabestaanden van de Holocaust het dagenlang mee doen. Pas vele etmalen na de eerste notificaties bij Facebook werd het plaatje uiteindelijk verwijderd.
Maar nu het plaatje opnieuw opduikt in april 2017, doet Facebook gewoon weer helemaal niets. Ondertussen worden er wel gewoon profielen van Nederlandse Kamerleden verwijderd als daar vanuit het Midden-Oosten klachten over komen. Echt, echt heel bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten