Sharon Dijksma geen burgemeester Nijmegen

Geen categoriemrt 02 2012, 9:00
Brokkelt de PvdA-baantjescarrousel af? Net goed.
Goed nieuws, zo op de vrijdagochtend: de gemeenteraad van Nijmegen wil niet dat PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma burgemeester wordt van de stad.

De gemeenteraad van Nijmegen wil dat de CDA'er Hubert Bruls de nieuwe burgemeester wordt van de stad. De huidige burgemeester van Venlo is daarmee de verwachte opvolger van burgemeester Thom de Graaf (D66) die in februari vertrok naar de HBO-raad.

Het is opvallend, want de stad heeft al sinds 1987 een PvdA-burgemeester gehad, met een onderbreking van één termijn. Bovendien stelde de vertrouwenscommissie dat Dijksma de eerste keus was om De Graaf op te volgen. De linkse gemeenteraad kiest dus heel bewust niet voor de PvdA.

Tegen de benoeming van Dijksma stak in Nijmegen echter een storm van protest op. Dijksma zou niet genoeg ervaring hebben en een band missen met de Waalstad.

En dat is opvallend, want linkse partijen (lokale niet meegerekend) bezetten 27 van de 39 zetels in de Nijmeegse gemeenteraad. Zou de PvdA-baantjescaroussel langzaam aan het afbrokkelen zijn? Zien linkse mensen eindelijk in dat het niet normaal is om alleen maar baantjes weg te geven aan politieke vrienden?
Dat zou ontzettend goed nieuws zijn. Het kabinet moet nog beslissen of Bruls inderdaad naar Nijmegen mag, maar daar zie ik geen problemen. Havana aan de Waal wordt een stukje politiek gezonder, leefbaarder, minder links. Wat mij betreft wordt de volgende burgemeester van welke stad dan ook óók geen PvdA'er.
Het leven is mooi.
Wat ook mooi is: omdat Sharon Dijksma tot 15 mei met zwangerschapsverlof is en straks dus niet via de achterdeur vertrekt uit de Tweede Kamer, betekent dat dat John Leerdam slechts tijdelijk weer Kamerlid is. Het wordt ons rechtse mensen wel gegund he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten