Socialistische dictator Maduro heeft nog steeds steun van leger Venezuela

Geen categoriejan 24 2019, 8:00
Totaal geschift: het Venezolaanse leger wil de eigen bevolking blijkbaar uithongeren.
In Venezuela is het behoorlijk onrustig. De voorzitter van het parlement riep eerder het leger op om president Maduro af te zetten, en oppositieleider Juan Guaido heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-president. Ondertussen vinden en gewelddadige confrontaties plaats op straat, voornamelijk in de sloppenwijken. En met 'gewelddadig' bedoel ik gewelddadig: gisteren zijn er minstens dertien mensen omgekomen.
Het is niet zo gek dat steeds meer mensen de straat op gaan tegen Maduro -- zeker in de sloppenwijken. De socialist en zijn voorganger Hugo Chavez hebben de economie van Venezuela totaal en compleet geruïneerd. Mensen hebben niet slechts 'moeite om rond te komen,' ze hebben zelfs geen eten en drinken meer. Ze moeten de regering wel afzetten als ze willen overleven. Ja, zo triest is de situatie onderhand geworden. Venezuela is werkelijk het Noord-Korea van Zuid-Amerika.
De oppositie hoopte dan ook dat het leger zich tegen Maduro zou keren. Helaas, dat blijkt niet het geval te zijn:
https://twitter.com/Teletekst/status/1088336802610667521
Dit is werkelijk ongelooflijk. Het Venezolaanse leger kiest er blijkbaar liever voor om de eigen bevolking niet alleen aan de bedelstaf te brengen, maar zelfs om hen uit te hongeren. Triest -- dat Maduro daar als idealistische socialist voor kiest is best logisch (extreme socialisten hebben historisch gezien niet anders gedaan). Maar het leger zou toch wat minder ideologisch zijn.
Het is nu wachten op een werkelijke burgeroorlog. Want de gewone burger accepteert dit natuurlijk niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten