Totaal gekte: geen 'breuken' meer op basisschool. Ieder kind moet dom gemaakt worden

Geen categoriejan 24 2019, 9:00
Dit is toch ongelooflijk?
In Nederland roepen we al jaren, zo niet decennia, dat de kwaliteit van het onderwijs omhoog moet. Om dat doel te bereiken is het onderwijssysteem verschillende keren op de schop gezet -- iedere keer, overigens, met het tegengestelde resultaat, maar dat terzijde. Er wordt flink in onderwijs 'geïnvesteerd,' en bij verkiezingen is onderwijs altijd een hot topic, zeker bij partijen als D66.
Maar wat lees ik nou?
https://twitter.com/SterkNikki/status/1087987663834173440
Lees dat krantenartikel even. Waar het op neerkomt is dat Vadertje Staat besloten heeft dat basisschoolleerlingen voortaan maar geen breuken meer hoeven te leren. Breuken leren kost namelijk tijd en is lastig. En dus is het veel beter om ze maar helemaal uit het pakket te halen. Want stel je voor dat je het maximale uit leerlingen probeert te halen! Dat is doodeng.
Maar, zegt de adviescommissie, vrees niet! Als we breuken weghalen kunnen we meer tijd spenderen aan... kansberekeningen. Blijkbaar wordt de jongste generatie klaargestoomd om goede pokeraars te worden.
Helaas is daar wel een probleempje mee:
https://twitter.com/demo_demo_nl/status/1088109511896977408
Je kunt onderhand bijna niet anders meer concluderen dan dat De Staat nieuwe generaties bewust dom houdt -- of maakt. Het waarom is mij niet helemaal duidelijk, maar geen enkele volwassene kan zo idioot zijn om te denken dat het verwijderen van breuken een positief effect heeft op de jeugd, hun onderwijs, en hun kennis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten